Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE VIDEO

Izbornika Horvata pitali smo što misli o Červaru i koga će pozvati u reprezentaciju

Davorin Visnjic/PIXSELL
01.02.2021.
u 13:21

Novi izbornik otkrio: 'Kći tjeram na trening, a sin ne želi medalju koja nije zlatna'

Samo dan nakon što je Danska postala novo/stari svjetski prvak u rukometu, u našem studiju gostuje Hrvoje Horvat, donedavni pomoćnik Line Červara, a sada već izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Napustio je našički Nexe zbog ovoga angažmana, a sada je pred njim nakon velikog neuspjeha u Egiptu, veliki ispit i kvalifikacije za Olimpijske igre. Ozljede, nezadovoljstvo i sve što muči hrvatski rukomet otkriva nam Červarov nasljednik u emisiji uživo.

- Iako se čini da je ovo generacija koja je prošle godine osvojila srebno, to je zapravo ekipa s puno promjena. Nije bilo nekih igrača kojih onda je - rekao je Horvat pa dodao kako to ne znači da će on sada raditi velike promjene:

- Apsolutno vjerujem u ove dečke. Imamo reprezentaciju koja može igrati fenomenalno i s malim korekcijama i pripremama mi ćemo biti dovoljno dobri da odemo na OI - kaže Horvat

O imenima nije htio...

- Još vodim razgovor s igračima, treba paziti na zdravstveni karton, ali zato još ne bih o imenima.  Sigurno da nema vremena niti treba niti želim puno mijenjati. Treba se uvesti red.

Što se njegovog stručnog stožera tiče...

- Savez mi je dao odriješene ruke i ja predlažem imena, sad ćemo vidjeti tko će od njih biti slobodan, evo baš sam sada došao s jednim od njih.

Otac je slavni Hrvoje Horvat stariji, poznatiji kao Cveba. 

- Da, eto pokupio sam njegovo i ime i prezime i nadimak, a svakako da me on želi uvijek zaštititi. Naravno da brine, ali daje i podršku, osobito kada je vidio koliko ja to želim. 

- Nismo još održali obiteljski sastanak na tu temu, ali čekam evo ovih dana kada će biti. Sigurno da je sjajno imati nekoga kao što je on za oca i da možemo ulaziti u priče o ovome zajedno  - naglasio je o svome ocu. 

A budući da je i sam roditelj, upitali smo ga koliko njegova djeca - kći i sin - vole sport.

- Kći je lumin i s njom se svaki dan borim oko odlaska na treninge koliko se ona ne želi kretati, ali ako sin ne osvoji sve što se da osvojiti u bilo kojem sportu, onda ne znam tko će. Sa šest godina je osvojio srebro na jednom natjecanju i nismo ga uspjeli nagovoriti da ode po medalju. Nije ju htio jer nije bila zlatna - rekao je.

Ključne riječi

Komentara 8

GE
geler203
14:20 01.02.2021.

Točno je da imamo dečke i reprezentaciju a što bi smo tek napravili da smo imali izbornika i trenere.

RO
roland
21:38 01.02.2021.

Ako ne pobijedimo Portugal i Tunis, nije nam mjesto tamo. To su reprezentacije iz 2. i 3. svjetske lige! Danska, Španjolska, Francuska, Švedska, Norveška i Hrvatska su 1.svjetska liga. Ova reprezentacija će imati priliku to dokazati! Ako ispadnu, onda značiči da j njihovo vrijeme prošlo.

DU
Deleted user
14:24 01.02.2021.

Može li mi netko reći zašto u našem sportu ne mogu proći strani izbornici ? U savezu ne znaju engleski, skrivaju se kriminalne radnje ili nešto treće ? Nemojte mi reći nacionalni ponos jer i Amerikanci i Japanci te mnogege druge "ponosne" države imaju strane trenere bez ikakvih problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije