Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTIVNO NA MAKSIMIRU

Zajec otkrio što će biti s Jakirovićem: Češće sam mijenjao žene nego trenere

Rijeka: Slavlje Dinama nakon pobjede i osvajanja dvostruke krune
Foto: Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
27.05.2024.
u 10:20

Klub gleda ususret velikoj europskoj jeseni u kojoj bi lako mogao završiti u Europa ligi pa čak i Ligi prvaka. Na konferenciji nakon velikog slavlja bili su trener Sergej Jakirović, predsjednik Velimir Zajec i sportski direktor Marko Marić

Dinamo je u nedjelju na Maksimiru službeno podignuo pehar prvaka Hrvatske nogometne lige, a uslijedila je velika proslava s tisućama igrača na Trgu bana Josipa Jelačića. Međutim, još su se nakon jučerašnje utakmice protiv Rudeša (3:3) pojavila neka važna pitanja o budućnosti plave momčadi.

Trener Sergej Jakirović otkrio je da će ostati u klubu i na počeku iduće sezone, no njemu je, kao i svima ostalima, jasno da će se Dinamo morati pojačati kako bi bio konkurentan u Europi. Klub gleda ususret velikoj europskoj jeseni u kojoj bi lako mogao završiti u Europa ligi pa čak i Ligi prvaka.

VIDEO Jakirović osvojio još jedan pehar s Dinamom pa poveo pjesmu na slavlju u Zagrebu


PRIJENOS UŽIVO:

10:17 – "Zahvaljujem na povjerenju. Nikad u Dinamu nisam osjetio nepovjerenje, uvijek je bio mir i vjera u momčad. Uvijek ima padova. Govorio sam da je prvenstvo maraton i da će oni koji su ispred nas osjećati pritisak. Otkako je došao predsjednik Zajec, puno komuniciramo, nekad i nemamo ista mišljenja. Bitno je da planski napravimo dobre poteze za novu sezonu, znamo što nam treba. Ima nas dosta, vjerojatno će neki otići. Gledamo prema naprijed, a ja znam što se od mene kao trenera Dinama očekuje. Naravno da ima i dojma o igri, ali kad pogledate tko vas pita kako ste igrali u Varaždinu ili Puli... Naravno da smo uvijek sve analizirali i pokušali popravljati", nadovezao se Jakirović.

10:15 – "Treba malo izanalizirati sezonu, kad i jači klubovi prodaju najbolje igrače, imaju problema. Ova sezona podsjeća na 16/17. kad su otišli Pjaca i Rog. Tada nismo bili prvaci, a sad bez Livakovića, Šutala, Ivanušeca, to nitko ne može nadomjestiti. Zato je trebalo vremena da novi igrači dođu na tu razinu. Biti trener u tom trenutku nije lako, ne može se očekivati da padova neće biti, momčad se tražila, a nemate pravo na pogrešku. U određenim trenucima je bilo teško, ali trener je imao našu maksimalnu podršku i došli smo do ovoga. To je samo početak jer uspjeh te tjera da budeš još jači, da budemo stabilni i da možemo kao jučer promovirati svoje mlade igrače. U Dinamu nije dovoljno biti samo prvak, nego i stvarati nove igrače", rekao je sportski direktor Marić.

10:11 – Glavna je tema dakako status Sergeja Jakirovića koji je ove sezone prošao preko trnja i kamenja do proljeća u Europi i dvostruke krune.

"Ja nisam osoba koja bi trebala pričati o tome jer o tome nikad nije bilo govora. Uvijek u svakom klubu bio sam uz trenera, imam puno iskustva u ovim poslovima i znam da se rezultat može napraviti samo ako imaš kontinuitet. Ne volim mijenjati trenere, osim žena, čega je bilo u mom životu. Ovo je moja izravna podrška treneru i sportskom direktoru. Pred nama je teška sezona, za nju se treba pripremiti, financijski se izgraditi, vjerujem da će nam pomoći i Real da uđemo u financijsku priliku da se zaradi i onda investira. Jakirović  ima podršku, često govorimo o nogometu, samo želim treneru da nastavi raditi kako je radio", rekao je predsjednik Dinama.

10:10 – "Tu strast u slavlju nikad neću zaboraviti, sad želimo nastaviti i napraviti još veći iskorak", kazao je Marko Marić.

10:09 – "Te scene od jučer pamtit ćemo cijeli život, kad se popnete na binu kao da je bilo sto tisuća ljudi. Ne sjećam se više što sam pričao, osim koju sam pjesmu poveo. Hvala navijačima koji su bili uz nas i kad nam nije išlo, a sad odmor i čeka nas veliki posao", nadovezao se Sergej Jakirović.

10:07 – "Malo je prerano za ovo nakon fešte, ali treba reći i to iako smo jučer bili u štimungu. Prvo bih zahvalio navijačima, momčadi, treneru i stožeru i svima oko kluba jer je napravljen ovakav rezultat", rekao je uvodno Velimir Zajec.

GALERIJA Dinamov spektakl u Zagrebu! Tisuće su u žarenoj atmosferi slavile s maksimirskim dečkima

Rijeka: Slavlje Dinama nakon pobjede i osvajanja dvostruke krune
1/116

Komentara 6

MI
miliša
10:43 27.05.2024.

Samo se pitam, hoće li itko od onih koji se "tuku" u prsa kako štite ženu (žene) od diskriminacije reagirati na ovu mizognističku (ovo je krajnje obezvrjeđivanje žene) izjavu Veleimira Zajeca. Čekamo!!!

Avatar southman
southman
10:55 27.05.2024.

Znači trenere si "jako volio " !?

Avatar mrIvan
mrIvan
10:52 27.05.2024.

Predsjednik već sada podsjeća na Grobeka. Ako i na sekundu nisi zadovoljan trenerom ovo ti je krajnji tjedan da ga promijeniš. Igračku slagalicu (po tipovima igrača ne po imenima) moraš već imat složenu. Imena hvataš od danas pa do najkasnije sredine srpnja (čast izuzecima koji uvijek imaju mjesto u prvih XI) kako bi trener mogao raditi i pripremati se. Umjesto toga ti trkeljaš o svojim ženama (koga briga za to) i o povjerenju (o tome se ne priča jer čim se priča neki vrag je sumnjiv). Zajec, probaj biti na razini HNL-a - trenutno si daleko ispod....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije