Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEDI ČETVRTFINALE!

Bravo! Borna Ćorić maestralnom igrom srušio Španjolca i odnio uvjerljivu pobjedu!

Bravo! Borna Ćorić maestralnom igrom srušio Španjolca i odnio uvjerljivu pobjedu!
Foto: Susan Mullane/REUTERS
18.08.2022. u 22:58

Hrvatski tenisač Borna Ćorić pobijedio je Španjolca Roberta Bautista Aguta (ATP -19.)  rezultatom 2:0 u setovima (6:2, 6:3)

Bio je ovo osmi međusobni susret Ćorića i Bautiste i četvrta pobjeda našeg igrača.

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea i Talijana Jannika Sinnera.


REZULTAT:

2     3     Bautista Agut

6     6     Ćorić

U nastavku pročitajte naglaske meča:


  • Moćno igra Ćorić i jedva da daje priliku Španjolcu, svjedoči tome i rezultat prvoga seta koji je odnio hrvatski tenisač rezultatom 6-2. 
  • Drugi set Španjolac je otvorio nešto uvjerljivije i poveo s 1:0. No, vrlo brzo Borna je preuzeo inicijativu i ponovno je siguran u izmjenama te je brzo vratio na 1:1 uz tri break lopte krenuo je i prema gemu za vodstvo što je briljatno i odigrao te preokrenuo rezultat drugog seta.
  • Borna Ćorić koji je 152. igrač svijeta prema ATP rankingu dominira nad 19. igračem svijeta trenutno. Uzeo je još jedan gem i sada je 3-1
  • No, nakon sat vremena igre stigao je i Bautista Agut do svog prvog asa i smanjio zaostatak u setu na 3:2
  • Ono što se posebno ističe i u meču protiv Aguta jednako kao i protiv Nadala je Ćorićev sjajan servis kojim jednostavno razoružava protivnika.
  • 4-2 Bautista djeluje dosta nekoncentrirano danas. Skupio je čak 11 pogrešaka. Definitivno ne igra svoj najbolji tenis. Ipak, Španjolac uspjeva smanjiti na 4-3 i unijeti malo neizvjesnosti u ovaj set.
  • U nastavku drugoga seta tempo je malo usporio i uslijedile su sporije izmjene na mreži. Bilo je puno promašaja, ali Borna je odlično odigrao kada je bilo najvažnije i sada ima 5-3

Podsjetimo, Borna Ćorić se vratio na veliku pozornicu na ATP Masters 1000 turniru u Cincinnatiju, gdje je u noći sa srijede na četvrtak u drugom kolu svladao trećeg tenisača svijeta Rafaela Nadala sa 7-6 (9), 4-6, 6-3 nakon dva sata i 51 minute visokokvalitetnog meča. 

Bio je to peti dvoboj Ćorića i Nadala u kojem je hrvatski tenisač ostvario treću pobjedu i drugu u Cincinnatiju, gdje je od Španjolca bio bolji i 2016.

U trećem kolu je na rasporedu još jedan hrvatsko-španjolski obračun u kojem će Marin Čilić igrati protiv četvrtog tenisača svijeta 19-godišnjeg Carlosa Alcaraza. Njihov je dvoboj na rasporedu kao drugi u noćnom programu na središnjem terenu, a trebao bi započeti oko tri sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.
 

Komentara 1

PR
pravednik2
23:30 18.08.2022.

Super Borna. Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije