Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA: MODRIĆ VS. KOVAČIĆ

Vrsaljko stavio Sterlinga i Grealisha u džep, ali nije bilo dovoljno, Liverpool utrpao tri komada

Vrsaljko stavio Sterlinga i Grealisha u džep, ali nije bilo dovoljno, Liverpool utrpao tri komada
Foto: Lee Smith/REUTERS
05.04.2022. u 22:55

Kandidati u napetoj utrci za naslov prvaka engleske Premier lige Manchester City i Liverpool su uoči međusobnog susreta uspješno odradili prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka.

U prvom međusobnom okršaju u povijesti ovih klubova trenutni prvak Premier lige je na svojem Etihadu pobijedio španjolskog prvaka Atletico Madrid s 1:0 Bio je to prvi dvoboj dva ponajveća trenera posljednjeg desetljeća, Pepa Guardiole i Diega Simeonea nakon svibnja 2016. kad je Atletico izbacio Bayern u polufinalu istog natjecanja. Šest godina smo čekali na dvoboj trenera koji gaje totalno dvije dijametrično različite filozofije; Pep igra dodavački, atraktivni i napadački nogomet s veznjacima-napadačima, a Simeoneov nogomet se temelji na kompaktnosti, savršenoj pozicijskoj igri bez lopte, požrtvovnosti i borbenosti.

Takvu smo utakmicu većinom i gledali sinoć. Kad vidite da u 20. minuti susreta najistureniji napadač Atletica Joao Felix provodi minutu i pol na rubu svojeg kaznenog prostora, i to ne zbog prekida nego tijekom 'žive igre', onda znate kakva se utakmica igrala. I nije mu to bio jedini slučaj, to je samo jedan od primjera. Manchester City je doslovno igrao 'Viktoriju' ispred Atleticovog kola, pleo mrežu na 25-35 metara u formaciji 3-0-7 (bez ikakvog pretjerivanja), ali pored čvrstog i stabilnog Atletica jednostavno nije prolazilo, čak nije bilo ni nekakvih većih prilika i Pep je postajao sve više i više bijesan.

Sve je to bilo na snazi do 70. minute kad je Phil Foden, koji je ušao s klupe, poslao fantastičnu dubinsku loptu u prostor za Kevina de Bruynea koji je u svojem jubilarnom 50. nastupu u Ligi prvaka iskosa u dobroj prilici poslao prizemnu loptu pokraj Jana Oblaka za 1:0.

Soccer Football - Champions League - Quarter Final - First Leg - Manchester City v Atletico Madrid - Etihad Stadium, Manchester, Britain - April 5, 2022 Manchester City's Jack Grealish speaks to Atletico Madrid's Angel Correa after he clashed with Sime Vrsaljko Action Images via Reuters/Lee Smith Photo: Lee Smith/REUTERS
Foto: Lee Smith/REUTERS

Nakon što je na Old Traffordu u osmini finala 'stavio u džep' Cristiana Ronalda i Marcusa Rashforda, hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko (30) je na drugom najvećem stadionu u Manchesteru isto napravio i zvijezdama engleske reprezentacije Raheemu Sterlingu i Jacku Grealishu i možda i najviše pokazao tu Atleticovu borbenost bez obzira na minimalni poraz svoje momčadi.

U idućih deset dana više-manje sve će za sezonu 2021./2022. biti odlučeno za Manchester City jer do 16. travnja se praktički i tehnički mogu oprostiti od sva tri trofeja za koja su u igri ove sezone. Naime, u nedjelju igraju derbi engleske Premier lige u kojem će se na Etihadu suočiti s Liverpoolom koji za njima kaska tek jedan bod na ljestvici, tri dana nakon toga slijedi im uzvrat četrvrtfinala protiv Atletica na Wanda Metropolitanu, a zatim toga 16. travnja idu na prepuni Wembley na kojem će u polufinalu FA kupa igrati još jednom protiv premijerligaškog rivala Liverpoola.

S druge strane Atletico, osim uzvrata sa Cityjem u iduću srijedu, u španjolskoj Primeri nastavlja borbu za drugo mjesto s Barcelonom i Sevillom (svi po 57 bodova).

Soccer Football - Champions League - Quarter Final - First Leg - Benfica v Liverpool - Estadio da Luz, Lisbon, Portugal - April 5, 2022 Liverpool players before the match Action Images via Reuters/Matthew Childs Photo: Matthew Childs/REUTERS
Foto: Matthew Childs/REUTERS

Redsi su u drugom susretu večeri na Luzu (Stadionu svjetlosti) protiv Benfice odradili dobar dio posla pobijedivši s 1:3. Prvi pogodak momčad Jürgena Kloppa je zabila u prekidu u 16. minuti, kad je Ibrahima Konate bio najviši na ubačaj Andrewa Robertsona iz slobodnog udarca. Drugi pogodak plod je krasne akcije Alexander-Arnolda, Diaza i Manea koji u 34. minuti poentira u praznu mrežu za udvostručenje vodstva.

Benfica je u 49. minuti preko greške Konatea i pogotka sjajnog Darwina Nuneza smanjila te dominirala većinom drugog dijela, no nije im bilo dovoljno za izjednačenje. Na samom kraju presudio im je bivši igrač Porta Luis Diaz koji je u 87. minuti zabio za 1:3 i dao Liverpoolu dva pogotka prednosti pred uzvrat na Anfieldu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije