Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE SVJETSKOG PRVENSTVA

Španjolska pobijedila Hrvatsku i izborila plasman u finale

Španjolska pobijedila Hrvatsku i izborila plasman u finale
Foto: HVS
01.07.2022. u 20:48

U polufinalu Svjetskog vaterpolskog prvenstva Španjolska je svladala Hrvatsku 10:5 (3:3, 2:0, 2:2, 3:0).

Na startu dvoboja Španjolska je dva puta vodila, no zaostatak su brisali Žuvela i Bukić koji su pogađali s igračem više za 1:1 i 2:2. Krajem prve četvrtine zabio je Harkov za 3:2 hrvatske reprezentacije što je, pokazalo se do kraja ogleda, bilo jedino vodstvo Hrvatske na ovom polufinalnom susretu.

Od druge četvrtine krenuli su problemi Hrvatske u napadu. Žestoka španjolska obrana i vratar Aguirre bili su veliki problem za izabranike Ivice Tucka. Nije išlo s igračem više, pokušavalo se s uplivavanjima, ali u svakom smislu su se od španjolsku obranu odbijali hrvatski napadi.

U drugoj dionici dva pogotka postigao je Granados za 5:3 Španjolske, dok je u trećoj četvrtini probleme stvarao Sanahuja koji je zabio dva pogotka za odlazak Španjolaca na +3 (7:4).

Popadić i Bijač na vratima te kompletno hrvatska obrana nije odrađivala loš obrambeni posao, no napad nikako nije mogao stvoriti potpuni rezultatski kontakt sa suparnikom. Ipak, krajem treće četvrtine Bašić je iz daljine smanjio na 5:7 i time dao nadu.

No, u zadnjoj četvrtini prvo je Granados povećao na 8:5, dok je tri i pol minute prije kraja Mallarach zabio za velikih 9:5 i potvrdu španjolske pobjede. Kroz svo to vrijeme Hrvatska se nastavila mučiti u napadu i nikako nije pronalazila rješenje kako svladati španjolskog golmana Aguirrea.

Dva gola za Hrvatsku dao je Bukić, a po jedan Žuvela, Bašić i Harkov, dok je kod Španjolaca prednjačio Granados s četiri gola.

Hrvatskim vaterpolistima tako je pobjeda na Olimpijskim igrama u Londonu, prije čak deset godina, ostala kao posljednja u dvobojima protiv Španjolske.

Kao i prije tri godine u Gwangjuu u finalu Svjetskog prvenstva će igrati Italija i Španjolska. Finale se igra u nedjelju, od 20 sati, a prije tri godine slavili su Talijani.

U nedjelju, s početkom u 14.30 sati, hrvatska vaterpolska reprezentacija igrat će protiv Grčke za broncu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Hrvatska će se protiv Grka boriti za četvrto brončano odličje u posljednjih trinaest godina. Brončana je bila na svjetskim prvenstvima 2009., 2011. i 2013. godine. Srebro je osvojila 2015., a zlatnu medalju 2007. i 2017. godine.

>> Pogledajte i video: Vruće Brazilke zagrijavale atmosferu prije susreta Hrvatske i Španjolske

Komentara 10

Avatar EU Srbin
EU Srbin
21:07 01.07.2022.

nek ste vi nas dobili

Avatar southman
southman
20:52 01.07.2022.

Limit.

PR
prajdali100
20:43 01.07.2022.

Jesmo li ih ikada pobijedili ? Od njih stalno gubimo.Zna li itko,osim Rudića,analizirati igru tih špančića i postaviti pravu taktiku !!! Idi Tucak odmaraj 10- tak godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije