Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆEMO U TOKIO

Hrvatska slomila Tunis u nastavku, ali nam na kraju to nije ništa značilo

Srecko Niketic/PIXSELL
14.03.2021.
u 19:59

Tunis je na ovome turniru najprije poražen od Portugala rezultatom 34:27, a zatim je u subotu stradao i od Francuske s 40:29.

Hrvatski rukometaši napravili su svoj dio posla pobijedivši Tunis s 30:27 (14:13) u zadnjem kolu kvalifikacijskog turnira u francuskom Montpellieru te će se plasirati na Olimpijske igre u Tokiju ako domaća reprezentacija ne izgubi od Portugala.

David Mandić je s devet pogodaka bio najbolji strijelac Hrvatske. Sedam pogodaka postigao je Zlatko Horvat, četiri Marino Marić, a tri Domagoj Pavlović. Po dvaput su se u strijelce upisali Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić. Marin Šego je imao devet obrana, a Ivan Pešić je zaustavio jedan sedmerac.

Tunižane je sa šest pogodaka predvodio Boughanmi.

Odlučujuću utakmicu za plasman na Olimpijske igre izabranici Hrvoja Horvata dobro su započeli i u devetoj minuti stvorili zalihu od tri pogotka (4:1) ponajviše zahvaljujući golovima Zlatka Horvata koji je u ovom dvoboju dobio minutažu na desnom krilu umjesto umornog Ivana Ćupića.

No, u sljedećih pet minuta Tunižani su postigli pet, a Hrvatska nijedan pogodak pa je jedna od ponajboljih afričkih reprezentacija povela 6:4. Takvo vodstvo su Tunižani držali do 19. minute (9:7), kad je uslijedila hrvatska serija 5-0 za vodstvo 12-9 u 26. minuti.

Kada se činilo da će Hrvatska na poluvrijeme s uvjerljivom prednošću, opet je uslijedio niz pogrešaka i povratak Tunižana do 12:12. Da Kauboji ipak odu u plusu na predah pobrinuo se Marino Marić golom za 14:13.

Put prema pobjedi hrvatski rukometaši su utrli na početku drugog poluvremena, kad su brzim kontrama Mandića i Horvata u 38. minuti došli do šest golova prednosti (20:14), a tri minute poslije i do +7 (22:15).

S takvom zalihom je Hrvatska došla do 52. minute (27:20), da bi opet nizom promašaja i loših poteza dopustili Tunižanima seriju od četiri pogotka u tri minute (27:24).

Ipak, pred kraj dvoboja pogocima Domagoja Pavlovića i obranama Marina Šege hrvatska reprezentacija je izbjegla još jednu šokantnu završnicu te na kraju slavila s 30:27, iako je ta pobjeda trebala biti i uvjerljivija.

Sada ostaje samo čekati rasplet dvoboja Francuske i Portugala u kojem Hrvatskoj odgovaraju pobjeda Francuske, remi i pobjeda Portugala s osam i više pogodaka razlike.

Komentara 17

Avatar FutureGohanII
FutureGohanII
19:02 14.03.2021.

Znači ipak Lino nije bio kriv... iskreno bilo bi bolje da OI ne vidimo, jer treba dobro prodrmati vrh HRSa, ovako bude dobro je, dajte vremena.... ovo je žalosno gledati na što smo spali, ekipa koja ako nije osvojila zlato smatrala bi to neuspjehom do ekipe i sudjelovati je pobijeda....

ZO
zoca
19:04 14.03.2021.

najlosija Hrvatska ever i ako kojim slucajem odu na Olimpijske potpuno nezrsluzeno

Avatar majkuvam
majkuvam
19:13 14.03.2021.

Jel ima netko u stožeru statistiku kako mi prolazimo kada igramo bez golmana?Mislim općenito na zadnjim turnirima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije