Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJSKA LIGA

Kaneko golčinom slomio Astanu i doveo Dinamo na korak do prolaska skupine (0:2)

Kaneko golčinom slomio Astanu i doveo Dinamo na korak do prolaska skupine (0:2)
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
30.11.2023. u 18:30

Nogometaši Dinama pobijedili su na gostovanju u Astani istoimenu kazastansku momčad s 2-0 (0-0) u utakmici 5. kola skupine C Konferencijske lige te tako ostali u igri za drugo mjesto koje donosi plasman u nokaut fazu ovog natjecanja. Prvi pogodak postigao je Gabrijel Vidović u 48. minuti, svladavši domaćeg vratara Josipa Čondrića udarcem s 12-13 metara u donji desni kut.

GALERIJA Dinamo slavio na gostovanju kod Astane (0:2)

Susret Astane i Dinama u 5. kolu UEFA Konferencijske lige
1/11

U 73. minuti Astana je ostala s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Dušan Jovančić, a Dinamo je u 79. minuti iskoristio brojčanu prednost. Nakon udarca iz kuta Petra Sučića, Japanac Takuro Kaneko je razornim i preciznim udarcem s 15 metara pogodio gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Čondrića za 2-0.  Astana je prva imala veliku priliku doći do vodstva već u 12. minuti, nakon dosuđenog kaznenog udarca zbog prekršaja Josipa Mišića na Astanovu, ali je Dinamov vratar Danijel Zagorac obranio ne pretjerano snažan udarac po sredini gola Gambijca Demba Darboea.

VEZANI ČLANCI:

Dinamo je po četvrti put ove sezone pobijedio Astanu, jer je istu momčad s dvije pobjede (4-0, 2-0) izbacio u 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a slavio je i s uvjerljivih 5-1 u dvoboju 1. kola Konferencijske lige. Hrvatski prvak je sa šest bodova privremeno skočio na drugo mjesto u skupini, iza vodeće Viktorije Plzen koja je s 12 bodova osigurala prvo mjesto i plasman u osminu finala. Astana i Ballkani imaju po četiri boda, ali kosovski predstavnik ima utakmicu manje, koju će odigrati od 18.45 sati, kad će ugostiti Viktoriju.

Bez obzira na ishod te utakmice, Dinamu pobjeda u posljednjem kolu, 14. prosinca (21 sat) na Maksimiru protiv Ballkanija donosi plasman u nokaut fazu Konferencijske lige. 

Standings provided by Sofascore

Komentara 27

DU
Deleted user
15:42 30.11.2023.

Tu utakmicu Dinamo mora pobjediti.Petkovic igra i to je jako vazno.Idemooo Dinamo 🤠

AN
Antonio1952
16:54 30.11.2023.

Dinamo vise nije favorit ni proti koga. Zadnje mjesto u trecoj ligi protiv ovakvih ekipa sve pokazuje. Je nevjerojatno kako brzo ide sve unistit kad neznalice odlucuju.

DM
drago.miota
17:07 30.11.2023.

zalaganje nula svi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije