Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
UVJERLJIV TRIJUMF PLAVIH

Dinamo do vrha napunio mrežu Rudeša, Oršić zabio 'hat-trick'

Dinamo do vrha napunio mrežu Rudeša, Oršić zabio 'hat-trick'
Foto: Matija Habljak/Pixsell
02.02.2019. u 16:51

Plavi su uvjerljivo ušli u drugi dio natjecateljske sezone. U 19. kolu Prve HNL u Maksimiru su nogometaši Dinama pobijedili Rudeš sa 7:2.

Strijelci za momčad Nenada Bjelice bili su Oršić (3), Hajrović (2), te Petković i Gojak, a oba pogotka za goste zabio je Štrkalj.

Mislav Oršić
1/10

U sastavu plavih nije bilo Danija Olma koji je odrađivao kaznu žutih kartona, a svoju premijeru pred domaćim navijačima imali Andrić koji je stigao iz Intera i Atiemwen koji je došao iz Gorice.

Već nakon osam minuta igre u prvom dvoboju u nastavku prvenstva, Dinamo je imao dva pogotka prednosti zaslugom Izeta Hajrovića. Ponajbolji igrač Dinama u prvom dijelu sezone mrežu je zatresao u 5. minuti, a u osmoj je udarcem preko glave svladao nemoćnog gostujućeg vratara Banića.

U 19. minuti već je bilo 3:0 za Bjeličinu momčad, a svoj sedmi prvenstveni pogodak postigao je Bruno Petković. Nakratko je Tomislav Štrkalj smanjio zaostatak iskoristivši Hajrovićevu pogrešku. No, prvak je na odmor otišao s tri pogotka prednosti golom Amera Gojaka u 40. minuti.

U drugom poluvremenu zablistao je Mislav Oršić, autor prvog ovosezonskog Dinamovog 'hat-tricka' u Prvoj HNL, a za to mu je trebalo samo devet minuta. Prvi put je zatresao mrežu u 56. minuti, drugi pogodak je postigao u 60. minuti, a za 7:1 je pogodio u 65. minuti.

Konačnih 7:2 postavio je Štrkalj u 79. minuti.

Poredak: Dinamo 48, Osijek, Lokomotiva i Rijeka po 34, Gorica 27, Hajduk 23, Slaven i Inter po 17, Istra 15, Rudeš 3.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Komentara 1

Avatar Based Croat
Based Croat
19:32 02.02.2019.

Bravo Dinamo. Ne razumijem ovo oskudno izvještavanje. Pa jel problem napisat sastave recimo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije