Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Dario Topić, Hina
HRVATSKA - GRČKA

Hrvatska nije imala snage, Grcima pripala svjetska bronca u vaterpolu

Hrvatska nije imala snage, Grcima pripala svjetska bronca u vaterpolu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
03.07.2022. u 15:30

Hrvatski vaterpolisti ostali su bez medalje na Svjetskom prvenstvu koje ove nedjelje završava u Budimpešti. U dvoboju za treće mjesto Grčka je bila bolja te je slavila 9-7 (1-0, 4-3, 3-2, 1-2).

Hrvatska je time prekinula niz svjetskih prvenstava na kojima je osvajala medalju. Sve je počelo 2007. godine u Melbourneu kada je osvojena zlatna medalja, a osim toga pa sve do Budimpešte hrvatski su vaterpolisti još osvajali jedno zlato, jedno srebro i četiri bronce. Ali, ovaj put prvenstvo je došlo do kraja bez hrvatskog odličja.

Tvrda utakmica. Vratari sjajni

Iznimno tvrda bila je prva četvrtina u kojoj su dominirala oba vratara, kao i obrane. Napadi su se silno mučili kako bi došli do pozicija za udarac, a nakon uvodnih osam minuta samo je jedna lopta završila u mreži. Za 1-0 Grka zabio je Kakaris.

03.07. 2022, Budimpesta - Utakmica za trece mjesto Svjetskog prvenstva za vaterpoliste Hrvatska - Grcka Photo: Luka Stanz/PIXSELL
Foto: Luka Stanz/PIXSELL

Isti igrač je u drugoj dionici povećao na 2-0, a bila je to samo najava niza grčkih pogodaka jer su Grci poveli 4-0, što je prilično usmjerilo utakmicu do kraja. Hrvatska je, naime, prvi pogodak postigla nakon više od 12 minute igre. Bukić je tada, s igračem više, zabio za 1-4.

No, Hrvatska se vremenom budila, pogotovo u napadačkom smislu. Žuvela je naknadno zabio za 3-5, a Bukić je početkom treće četvrtine postigao pogodak za približavanje na tek gol zaostatka (4-5). Međutim, opet je potom uslijedio novi niz grčkih pogodaka.

Kakaris, Argyropoulos i Vlachopoulos su postizali golove za novi bijeg na velikih 8-4 Grčke.

Bolja Hrvatska u nastavku, ipak pala 2 minute prije kraja

Premda je cijelu utakmicu Hrvatska imala strašne probleme u situacijama s igračem više (samo pet golova iz 17 pokušaja), opet je do kraja bila u određenom rezultatskom kontaktu s Grcima. Pogotovo nakon što je Marinić Kragić početkom zadnje dionice smanjio na 6-8. Imala je potom Hrvatska brojne, lijepe šanse doći na minus od jednog gola, ali sve je ostalo neiskorišteno.

03.07. 2022, Budimpesta - Utakmica za trece mjesto Svjetskog prvenstva za vaterpoliste Hrvatska - Grcka Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Utakmica je odlučena, pak, dvije minute prije kraja kada je Genidounias zabio za 9-6. Grčka je time ponovila SP 2015. godine kada je također osvojila broncu.

Dva pogotka za Hrvatsku je dao Bukić, a po jedan Fatović, Marinić Kragić, Harkov, Vrlić i Žuvela. Kod Grka najbolji je strijelac bio Kakaris s tri pogotka.

Podsjetimo kako će od 20 sati utakmicu za zlatnu medalju odigrati talijanski i španjolski vaterpolisti.

Komentara 17

Avatar southman
southman
14:40 03.07.2022.

Pa ljudi moji što je ovo ?? Pa zna li itko dati gol. Katastrofa.

PR
prajdali100
16:13 03.07.2022.

Ranije nismo imali svoj dan,danas nismo imali snage...hvala Bogu sutra se ne igra ! Pa kad će više netko potjerati ovog Tucaka. Vratite Rudića,na koljenima ga molite !!!

DU
Deleted user
15:18 03.07.2022.

Cestirtam na zasulzeno drvenu medlaju. I nadam se odlazak Tucaka. Zamislite dobijes Srbiju i za kraj izgubis protiv dvije slabije ekipe? Tucak mora otici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije