Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedio Federer

Marinu se wimbledonski snovi raspršili u suzama

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
16.07.2017.
u 16:54

U finalu Grand Slam turnira u All England Clubu najbolji hrvatski tenisač izgubio je od Rogera Federera sa 3:6, 1:6, 4:6

Marin Čilić nije se pridružio Goranu Ivaniševiću među osvajačima naslov u Wimbledonu. U finalu Grand Slam turnira u All England Clubu najbolji hrvatski tenisač izgubio je od Rogera Federera sa 3:6, 1:6, 4:6.

Švicarac je tako bez izgubljenog seta osvojio osmi trofej wimbledonskog pobjednika.  Švicarac je lakše od očekivanog osvojio 19. Grand Slam naslov i 93. turnir u karijeri.

Bio je to njihov osmi međusobni susret i sedma pobjeda švicarskog tenisača. Čiliću su kola krenula nizbrdo nakon što je pao na teren početkom drugog seta. Tada je Marin zaplakao od bolova!

- Imao sam jake bolove, ali nikad u karijeri nisam predao meč. Nisam ni sada - rekao je Čilić i pokupio pljesak 15.000 gledatelja.

I Roger Federer je hvalio našeg tenisača.

- Marin je za mene heroj što je sve izdržao - rekao je najbolji tenisač u povijesti.

Obojica su nervozno ušla u meč, a prvu priliku za 'break' imao naš tenisač. Marin je vodio sa 2:1 i imao priliku oduzeti servis Rogeru, ali se Švicarac spasio.

Nakon toga je Federer ubacio u višu brzinu, te je u sljedećem gemu imao tri 'break' prilike na Čilićev servis. Marin je uspio spasiti dvije 'break' lopte, ali nije i treću. Švicarac je još jednom oduzeo servis našem tenisaču i osvojio prvi set sa 6:3.

Marin je očito u padu na početku drugog seta ozlijedio lijevo stopalo, što je u nastavku stvaralo velikih problema našem tenisaču. Glatko je izgubio drugi set sa 6:1, a onda je zatražio liječničku pomoć. Marin je popio tabletu protiv bolova te mu je bandažirano lijevo stopalo.

Marin je u sedmom gemu trećeg seta ponovno dao tri 'break' prilike, a Roger je već prvu iskoristio. U trećem setu Švicarac je slavio sa 6:4 za osmi naslov u Wimbledonu.

Marin Čilić - Roger Federer 3:6, 1:6, 4:6

Treći set

4:6 - Federer je osvojio 19. Grand Slam naslov!

3:5 - Švicarac još jedan gem dijeli do osmog naslova u Wimbledonu.

3:4 - Marin je ponovno izgubio svoj servis.

3:3 - Federer je ponovno uvjerljiv, osvojio je gem bez izgubljenog poena.

3:2 - Marin je polovio konce i osvojio peti gem.

2:2 - Švicarac je ponovno uvjerljiv. U ukupnom broju osvojenih poena Federer vodi sa 76-51.

2:1 - Naš se tenisač mučio na svom servisu, ali je osvojio treći gem....

1:0 - Čilić je uspješno otvorio treći set.

Drugi set

1:6 - Federer je uvjerljivo osvojio svoj servis. Čilić je zatražio liječničku pomoć, ima problema s lijevim stopalom.

1:5 - Čilić je izgubio još jedan servis. Federer sevira za drugi set.

1:4 - Obojica su zadržala svoj servis.

0:3 - Federer je bio uvjerljiv na svom servisu.

0:2 - Break Federera! Švicarac je osvojio prvi gem u setu, a onda uzeo servis Čiliću. Marin u ovim trenucima ne izgleda dobro...

Prvi set

3:6 - Novi break i set Federera! Čilić je drugi put izgubio servis u setu. Marin je do 2:2 izgledao dobro, ali je u nastavku malo pao. Sada mora zaboraviti ovo što je bilo i koncentrirati se na drugi set.

2:3 - Federer je napravio break! Imao je 0:40, Čilić je uspio spasiti dvije break-lopte, ali treću nije mogao.

2:2 - Šteta, Čilić je imao break-loptu, 40:30 na servis Švicarca, ali nije uspio doći do prednosti.

1:1 - Federer je izjednačio, ali nakon što je Čilić stigao do izjednačenja.

1:0 - Čilić je osvojio prvi gem, to je vrlo važno. Došao je Federer do 40:40, no Marin je to uspio riješiti.

15:10 - Počeo je meč, Čilić ima prvi servis.

15:05 - Na tribinama su brojni poznati. Britanska premijerka Theresa May, princ William sa suprugom Catherine, glumci Hugh Grant, Bradley Cooper, Eddie Redmayne...

Foto: REUTERS

15:00 - Igrači su na travi Wimbledona pred 15 tisuća ljudi.

14:52 - Federer je favorit na kladionicama. Koeficijent na Švicarca je 1,12, a na Čilića 4.

14:45 - Evo detalja s njihovog lanjskog susreta u Wimbledonu u kojem je Čilić imao 2:0 u setovima i propustio dvije meč-lopte.

14:37 - Ode li Federer do kraja, postat će prvi tenisač s osam naslova u Wimbledonu.

14:30 - Jedva čekam taj finale, poručio je Čilić na Twitteru, a brojni su mu navijači pružili podršku uoči velikog meča.

14:20 - Evo malo statistike s Wimbledona.

14:15 - Čilić je na putu do finala svladao Kohlschreibera, Floriana Mayera, Johnsona, Bautistu, Mullera i Querreyja. S druge strane, Federer izgleda zastrašujuće, još nije izgubio set.  

14:09 - Navijači na društvenim mrežama krate vrijeme do meča.

14:04 - Marin je protiv Švicarca, kojega mnogi smatraju najbolji tenisačem svih vremena, do sada je igrao sedam puta i upisao jednu pobjedu. Čilić je blizu slavlja bio lani u Wimbledonu kada su se susreli u četvrtfinalu. Tada je vodio 2:0 u setovima, u četvrtom setu imao tri meč-lopte, ali je na kraju poražen sa 7:6(4), 6:4, 3:6, 6:7(9), 3:6. Sigurno će mu taj poraz biti dodatni motiv u nedjelju. 

14:03 - Marin je jedini put pobijedio Rogera prije tri godine u polufinalu US Opena kada je došao do naslova u New Yorku. I za svoj drugi Grand Slam naslov morat će proći pored čarobnjaka iz Basela. 

14:00 - Dobar dan i dobro došli na veliki finale Wimbledona. Od 15 sati sastaju se naš Marin Čilić i Roger Federer.

Marin Čilić
1/20

 

Komentara 118

Avatar sizif
sizif
16:05 16.07.2017.

Marinu naklon do poda za postignuto do sad! Bravo. Ali... nisam ni prije pocetka vjerovao da moze protiv ovog stroja. I sve se nadao da ce me iznenaditi. Na zalost nista od toga. Nema veze... doci ce i taj dan. Marin ce uspjeti

BO
bojuki1
16:52 16.07.2017.

Ovakvom igrom bi Marin popušio u prvom kolu. Ne kužim zašto je puko i čemu tolika nervoza? Federera je dobio na US openu, prošle godine protiv Federera uzeo prva dva seta, ali ovo danas od Marina je čisti amaterizam.

Avatar Damir
Damir
16:17 16.07.2017.

Ebiga Marina brzoplet si. Htio bi to riješit za 20 minuta a to ne ide za 20 minuta. Fed je s druge strane cool i vodi najviše zahvaljujući tvojim greškama. Šteta ali mislim da je to ende konec kraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije