Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČILIĆEV TRENER

'Hladni' Šveđanin dopustio je Marinu da iskaže temperament

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
16.07.2017.
u 07:00

Opustio je malo Marina, dopustio mu da iskaže svoj temperament, pozvao ga da češće izlazi na mrežu i u pravilu mu servirao vrlo detaljnu raščlambu suparnika.

Marin Čilić angažirao je za novog trenera u kolovozu 2016. godine Šveđanina Jonasa Björkmana (45), nekadašnji broj četiri s pojedinačne i broj jedan s rang-liste parova (u dublu je osvojio devet GS naslova). Još prije s Marinom je bio i Ivan Cinkuš kao drugi trener.

“Hladni” Šveđanin (karijeru je počeo kao trener A. Murraya), opustio je malo Marina, dopustio mu da iskaže svoj temperament, pozvao ga da češće izlazi na mrežu i u pravilu mu servirao vrlo detaljnu raščlambu suparnika.

Vrijedi spomenuti i ostale članove Čilićeva tima: Belgijac Vincent Stavaux (menadžer), Slaven Hrvoj (kondicijski trener), Robert Prusac i Stijepo Jarak (fizioterapeuti) i Igor Rajković (odnosi s medijima). 

Komentara 3

BL
bljak007
07:39 16.07.2017.

Marine,postigao si puno, a sad opušteno u meč, pa što bude.

PE
peugeot
11:01 16.07.2017.

Pametan Cilicev izbor trenera ! Prvo mu je Goran Ivanisevic "usadio" njegov atomski servis (nije mu ni bio tezak posao da to uradi jer "Cili" ima visinu od 1m98 !), a potom je angazovao Svedjanina Bjorkmana koji je trazio od Cilica da vise izlazi na mrezu. Najbolji moguci izbor u tenisu. Djokovica je prvo teniski "klesao" velemajstor iz Splita gospodin Pilic. Onda je angazovao stalozenog bivseg osrednjeg tenisera Marijana Vajdu i s njime se vinuo na teniski Olimp. Derao je sve redom igrace iz iz velikih zemalja (Amerike, Engleske i Francuske) koji toliko ulazu novca u tenisku infrastrukturu da ti naprosto pamet stane. U Francuskoj, recimo, svako najmanje selo ima osvijetljene teniske terene na kojima se moze igrati i trenirati nocu. A Djokovic je prije odlaska u Minhen u Pilicevu tenisku akademiju mogao samo sanjati takve uslove za teniski razvoj. Sta je u svemu ovome sto napisah poenta ? Poenta je cinjenica da s ovih nasih balkanskih prostora gdje su ljudi velikog srca docekni stizu jako nadareni i super sportisti. Ivanisevic i Djokovic su osvojili Wimbledon, nadam se da ce Cilic biti treci u tom - "trilingu yugosa".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije