Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE S ČILIĆEM

Ovaj Hrvat bit će sretan ako Federer osvoji Wimbledon...

Roger Federer
Foto: Reuters/Pixsell
16.07.2017.
u 12:42

To što je Ljubičić Federerov trener je kao da imamo svog stručnjaka na klupi Real Madrida ili Barcelone. Zapravo, i više od toga jer Roger Federer najveći je tenisač u povijesti.

Kako god završilo današnje finale, barem jedan Hrvat bit će sretan. U slučaju Federerove pobjede bit će to Rogerov trener Ivan Ljubičić. Naš proslavljeni tenisač već godinu i sedam mjeseci radi sa Švicarcem, a ove godine ta suradnja daje briljantne rezultate. Roger je osvojio Australian Open, potom Masterse u Indian Wellsu i Miamiju, a prije dva tjedna i Hallle. Sada je i u finalu Wimbledona, i to sve uz ovogodišnji skor od 30 pobjeda i samo dva poraza.

U siječnju bio 17. na ATP listi!

To što je Ljubičić Federerov trener je kao da imamo svog stručnjaka na klupi Real Madrida ili Barcelone. Zapravo, i više od toga jer Roger Federer najveći je tenisač u povijesti.

Rekorder je s 18 osvojenih Grand Slam turnira (9 Wimbledona, po pet Australian Opena i US Opena te jedan Roland Garros), a i jedini je u povijesti koji ima 50 nastupa u Grand Slam četvrtfinalima.

Također, jedini je kojemu je uspjelo na 10 Grand Slamova zaredom ući u finale (2005. – 2007.).

Federer je rekorder i po dugovječnosti jer više od 17 godina (892 tjedna) barem je u TOP 30 na ATP listi! Koliko je dugovječan, najbolje potvrđuje podatak da se u počecima karijere borio sa Samprasom i Ivaniševićem. Prvi pravi, veliki rival bio mu je Nadal, a kasnije su stigli Đoković, Murray, Wawrinka...

Roger Federer
1/20

Prošla, 2016., za Federera je bila najteža u karijeri. Zbog velikih problema s ozljedama povukao se s terena baš nakon Wimbledona te uzeo stanku sve do početka 2017. i nastupa na Australian Openu, gdje je stigao kao 17. tenisač svijeta. Mnogi su sumnjali da se Roger može uključiti u borbu za još jedan naslov na Grand Slamu, prvi nakon pet godina pauze. No, Švicarac je nanizao Berdycha, Nishikorija, Zvereva, Wawrinku i Nadala te uzeo 18. Grand Slam u karijeri. A s tim trofejom samo je potvrdio da je najveći tenisač svih vremena.

Najstariji u povijesti

Nakon tog trijumfa Roger je naglasio da je veliku ulogu u njegovu uspjehu imao i Ivan Ljubičić.

– Uvijek smo se jako dobro slagali, iako je on jedini koji me pobijedio u Baselu i Gstaadu, ha ha. Obojica smo obiteljski ljudi, i to je jedan od razloga zašto se tako dobro razumijemo. Nadam se da ćemo zajedno osvojiti još pokoji Grand Slam – rekao je u siječnju Roger.

S današnjom bi se pak pobjedom opet ravnopravno uključio u borbu za prvo mjesto na ATP ljestvici. A to prvo mjesto sigurno bi mu donio trijumf u rujnu na US Openu, čime bi Federer, koji će tada već napuniti 36 godina, postao najstariji broj jedan u povijesti tenisa.

Komentara 30

BR
Brontops
13:53 16.07.2017.

18 Grand Slam, 18=7+5+5+1

Avatar tetina
tetina
13:37 16.07.2017.

Dogovoriše li se "hrvatski" mediji je li Čilić Hrvat ili ne?! Moramo li čekati sutra?!

DU
Deleted user
14:21 16.07.2017.

Nekako će biti lakše gledati jer ipak imamo dva Hrvata u finalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije