Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADNJE KOLO

Šou u Kranjčevićevoj! Hajduk zabio pet komada, pao i hat-trick, tri potencijalna autogola

Lokomotiva i Hajduk sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
Autori: vecernji.hr, Hina
25.05.2024.
u 21:03

Hajduk je s 5:2 slavio u Zagrebu, nakon utakmice dogodila se i bakljada Torcide zbog koje se nije igralo ni zadnjih nekoliko minuta

LOKOMOTIVA - HAJDUK 2:5 (Čop 51', 66' / Trajkovski 18', 38', 72', Sahiti 47', Brekalo 49')

LOKOMOTIVA
: Šubarić - Bartolec, Kalaica, Mersinaj, Leovac (od 46' Vranjković) - Mudražija (od 62' Krivak), Marić, Smakaj (od 46' Fetai) - Šotiček, Goričan (od 81' Baždarić), Čop

HAJDUK: Buljan (od 88' Bezeljak) - Sigur, Uremović, Jurić-Petrašilo (od 88' Ferro), Benrahou (od 46' Skoko) - Jurak, Krovinović, Pukštas - Sahiti (od 78' Odjidja-Ofoe), Brekalo, Trajkovski (od 82' Bačić)

POGOTKE S KRANJČEVIĆEVE POGLEDAJTE OVDJE

Foto: SofaScore

Grafika: SofaScore za Večernji list


Nogometaši splitskog Hajduka u svom su posljednjem ovosezonskom nastupu svladali Lokomotivu sa 5-2 (2-0) na zagrebačkom stadionu u Kranjčevićevoj ulici.  Oba pogotka za Splićane u prvom poluvremenu postigao je makedonski napadač Aleksandar Trajkovski u 18. i 38. minuti, uz pomoć domaćeg braniča Jona Mersinaja koji je u obje situacije skrenuo loptu ispred vratara Zvonimira Šubarića. Mersinaju je upisan autogol u 48. minuti, a strijelac četvrtog pogotka za Hajduk bio je Josip Brekalo u 50. minuti. Hajdukov branič Mateo Jurić-Petrašilo i vratar Borna Buljan zaslužni su za autogol kojim je Lokomotiva u 52. minuti smanjila na 1-4. Duje Čop je u 66. minuti sjajno izveo slobodan udarac za 2-4, a svojim trećim pogotkom Trajkovski je pogodio za 2-5.

Hajduk je tako sezonu završio sa 21 pobjedom i 68 bodova te zauzeo treće mjesto, iza Dinama (81) i Rijeke (71) koji imaju utakmicu manje. Osijek je sa 57 bodova osvojio četvrto mjesto i izborio nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Lokomotiva je završila na petoj poziciji sa 51 bodom, Varaždin je sa 42 boda zauzeo šestu poziciju među deset momčadi koje su se ove sezone natjecale u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

Od početka utakmice su Hajdukovi igrači bili aktivniji u traženju prilike za postizanje pogotka. Prednjačio je Josip Brekalo koji je više puta šutirao prema Zvonimiru Šubariću, ali je vratar Lokomotive sve te udarce zaustavio. Tko zna kako bi završilo prvo poluvrijeme, da se Šubariću dvaput nije u posao upleo njegov suigrač Jon Mersinaj, koji je pomogao makedonskom napadaču Aleksandru Trajkovskom da se dvaput njegovo ime nađe među strijelcima.

Prvi put je to bilo u 18. minuti. Trajkovski je ulazi s lijevog boka u kazneni prostor i odlučio desnom nogom zapucati prema Lokomotivinim vratima. Lopta je išla ravno u Šubarića, no ispred domaćeg vratara stvorio se Mersinaj i pokušao blokirati udarac. Umjesto toga skrenuo je loptu koja je prevarila njegovog vratara i završila u mreži.

Gotovo identična situacija dogodila se u 38. minuti. Ponovno je Trajkovski pucao, a lopta se u šumi nogu od Merisinajevog stopala odbila i prošla pokraj nemoćnog Šubarića u mrežu za 2-0.

Hajduk je do trećeg pogotka došao već u drugoj minuti drugog poluvremena i ponovno uz pomoć Lokomotivine obrane. Prvo je bila loša reakcija u izlasku na Emira Sahitija, koji se po lijevom boku ušetao u kazneni prostor i u peterac, a onda je pokušao asistirati na suprotnu vratnicu. No, loptu je u svoju mrežu skrenuo Branimir Kalaica. 

Samo tri minute poslije Splićani su došli i do četvrtog pogotka. Trajkovski se iz strijelca prometnuo u asistenta. Sa 40 metara je poslao loptu na desni bok prema Josipu Brekalu. On je odlično primirio loptu, a onda još bolje odmjerenim udarcem prebacio istrčalog Šubarića za 4-0.

Dvije minute poslije i Lokomotiva je došla do pogotka. Imao je u tome zasluge Duje Čop koji je napravio pritisak na Hajdukove obrambene igrače, ali glavninu posla obavili su 19-godišnji stoper splitske momčadi Mateo Jurić-Petrašilo i njegov vršnjak, vratar Borna Buljan. Jurić-Petrašilo je riskantno vratio loptu prema svom vrataru, a ovaj to nije očekivao pa mu je lopta prošla kroz noge i od njega se odbila preko gol-crte, prije nego što ju je Čop ugurao u mrežu.

Duje Čop je u 66. minuti sjajno izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, prebacio živi zid i pogodio mrežu uz desnu vratnicu za smanjenje na 2-4.

Posljednji, sedmi pogodak na utakmici dogodio se u 72. minuti. U gužvi pred golom Lokomotive, lopta se od Uremovića odbila do Trajkovskog, kojemu je samo ostalo poslati loptu u nebranjenu mrežu za njegov 'hat-trick' i konačnih 5-2 za Hajduk.

Utakmicu u Kranjčevićevoj sudio je Osječanin Dario Bel, koji je u dogovoru s kapetanima obje momčadi skratio dodatak na kraju utakmice, nakon što su pripadnici Torcide uporabom pirotehničkih sredstava izazvali višeminutni prekid.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Sudačka nadoknada nije se ni igrala, sudac je u dogovoru s kapetanima odlučio svirati kraj...

90' Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade. Možda i koja više jer traje prekid zbog velike bakljade navijača Hajduka na istočnoj tribini.

88' Hajduk će sada promijeniti i vratara. Iz igre izlazi Borna Buljan, a u igri je Raul Bezeljak. U igru će i već pomalo zaboravljeni Ferro umjesto Jurić-Petrašila.

82' U igri su sada debitanti. Kod Lokomotive je priliku dobio Antonio Baždarić, a u Hajdukovim redovima sada je Mateo Bačić. Izašli su Goričan, odnosno Trajkovski, strijelac hat-tricka.

80' Greda! Tek što je ušao u igru, Odidja-Ofoe je fantastičnim udarcem s oko 25 metara pogodio gredu. Uh, ovo je bilo blizu, no od grede se odbilo izvan igre.

78' Izmjena kod Hajduka, iz igre izlazi Emir Sahiti, umjesto njega na terenu je Vadis Odjidja-Ofoe.

72' GOOOOL! Pišemo samo golove danas... Treći puta danas zabija Aleksandar Trajkovski! Hat-trick Trajkovskog, ovoga puta zabio je nakon kornera Brekala. Rezultat? 5:2 za Hajduk. Gledao je to VAR zbog potencijalnog igranja rukom Uremovića, no gol vrijedi.

70' Sjajna akcija Lokomotive. Šotiček je ukrao jednu loptu Juraku na desnoj strani, a onda je poslao za Čopa koji se ipak nije najbolje snašao pred golom.

66' GOOOOL! Duje Čop za 2:4. Kakav pogodak Čopa iz slobodnog udarca. Nevjerojatno, neobranjivo je to bilo za Buljana, preko živog zida...

62' Još jedna zamjena kod Lokomotive, u igru će Fabijan Krivak umjesto Roberta Mudražije.

59' Ritam je, očekivano, malo pao nakon nevjerojatnog početka drugog poluvremena. Mogla bi ovo na kraju biti uvjerljiva pobjeda za Hajduk, ali još je pola sata do kraja utakmice.

54' Još uvijek se ne zna jesu li prva dva gola na utakmici autogolovi Mersinaja ili pak pogoci Trajkovskog. Kod trećg gola čini se da će sve biti upisano Sahitiju, a ne zna se niti je li gol Lokomotive zapravo gol Čopa ili autogol mladog stopera Jurića-Petrašila.

51' Što je ovo u Kranjčevićevoj?! Lokomotiva je zabila za 1:4. Zabio je Duje Čop nakon nevjerojatne greške Matea Jurića-Petrašila. Čop je to zakucao u mrežu nakon povratne lopte stopera Hajduka prema vrataru Buljanu, pitanje je je li i ovo možda autogol...

49' GOOOOOL! Evo i četvrtog gola Hajduka. Sada nije autogol, sada je sasvim sigurno strijelac Brekalo. Trajkovski je poslao loptu za Brekala, ovaj je to lijepo primio i prebacio Šubarića za 0:4.

47' GOOOL! Hajduk ima 3:0! Ali ovo je opet autogol Lokomotive. Kalaica je zadnji igrao pred golom nakon udarca Sahitija, činilo se da je on taj koji je zabio, ali ne...

46' Promjene na obje strane na startu nastavka. Vranjković i Fetai ulaze umjesto Leovca i Smakaja kod Lokomotive. Kod Hajduka je u igri Noa Skoko umjesto Benrahoua.

POLUVRIJEME: Nakon jedne minute nadoknade odlazi se na odmir. Dva gola zabio je Hajduk, ali trebala bi to biti dva autogola Jona Mersinaja, iz 18. i 38. minute.

42' Dobra prilika za Lokomotivu! Bartolec je nakon jednog jakog sprinta poslao sjajnu loptu za Čopa. U trenutku udarca uklizao je Uremović i očistio to, a još je i Čop napravio prekršaj.

38' GOOOL! Još jednom autogol Mersinaja. Hajduk ima 2:0. I opet na isti način, čini se da je lopta opet od Mersinaja prevarila vratara Šubarića i ušla u gol. Pitanje je dakle, hoće li se i ovaj, ali i onaj prvi gol bilježiti kao autogol Mersinaja ili pogodak Trajkovskog.

37' Žuti karton za Šotičeka nakon što je srušio Sahitija. Prva je to javna opomena na današnjoj utakmici.

35' Goričanov ubačaj, skok Jona Mersinaja, no i ta lopta ide preko gola. 

31' Još jednom Brekalo - sada desnom nogom, no Šubarić i to brani. Ostaje minimalna prednost splitske momčadi.

28' Novi šut Brekala brani Šubarić. Lijepo se izvukao na lijevu nogu, Bartolec ga nije najbolje sačuvao nakon što je već prošao Leovca, no vratar Lokomotive pročitao je njegov šut.

24' Sada je Benrahou nakon povratne lopte Pukštasa pred golom bio u dobroj prilici, no njegov udarac je bio jako neprecizan. Nismo sigurni je li to bio šut na gol ili pokušaj nekog novog ubacivanja za Pukštasa, no ispalo je jako nespretno.

21' Udarac Mudražije iz velike daljine završio je točno u Buljanovu naručju. Odgovor Lokomotive nakon primljenog pogotka je tu, no trebat će domaći biti mnogo precizniji u nastavku.

18' GOOOL! Hajduk vodi. Trajkovski je pucao iz daljine, od Mersinaja se to odbilo i prevarilo Šubarića za 0:1. VIdjet ćemo hoće li biti autogol Lokomotivinog stopera ili će se to ipak pisati napadaču gostiju.

12' Evo i Brekala s njegovim udarcem lijevom nogom, no i to ide preko gola Lokomotivinog vratara Šubarića koji danas slavi 27. rođendan.

7' Probao je sada Pukštas glavom, no odlazi to pored gola. Prva kakva-takva prilika za Hajduk.

5' Pritisnula je Lokomotiva od samog početka, evo im sada i prvog kornera iz kojeg nakon ubačaja Goričana nije bilo opasnosti po Hajdukov gol.

1' Utakmica je počela! Recimo da se Šimun Hrgović ozlijedio na zagrijavanju te da je umjesto njega u početnom sastavu osvanuo Yassine Benrahou.

>>> Stigli su sastavi! Kod Hajduka, od ranije je to jasno, danas neće igrati Ivan Perišić i Marko Livaja. Perišić je dobio slobodan dan pred dolazak na pripreme hrvatske reprezentacije za Euro, a Livaju već dulje vrijeme muči ozljeda. I danas je na golu Hajduka mladi Borna Buljan, a od prve minute Jure Ivanković je dao priliku 18-godišnjem Luki Juraku, 19-godišnjem Mateu Juriću-Petrašilu i 20-godišnjem Šimunu Hrgoviću. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
08:52 26.05.2024.

lokomotiva si dala 3 gola-tocka! navijaci ajduka na kraju prekinuli utakmicu. ako sada se ajduk ne kazni (ne praznim tribinama jer to ne pomaze buduci da rade sranja po tudjim terenima) onda ne znam cemu HNS i njihova pravila.

KO
Konan
19:55 25.05.2024.

CVRSTO Trece mjesto. BRAVO

MI
mikimouse12
19:18 25.05.2024.

Jel su dosli torcidasi proslavit titulu? Sjecam se da su prosle godine rekli da ce kupit sve karte za kranjcu da proslave titulu u ZG.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije