Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP SESAR

Uživam kao trener u Gorici i stručni komentator u emisijama ABA lige

Josip Sesar
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
05.11.2018.
u 17:35

– Uživam raditi uz Stanka Ružića koji me jako dobro vodi kroz prijenos i za kojeg volim reći da je na ovim prostorima košarkaški komentator broj jedan. S obzirom na moje trenerske obveze, ja odradim jednu utakmicu tjedno i sudjelujem u snimanju emisije.

Pobijedivši nepobijeđenu Cibonu (83:76), košarkaši Gorice priredili su najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela domaćeg prvenstva. I ove sezone Goričane trenerski predvodi nekadašnji Cibonin igrač Josip Sesar:

– Velik broj utakmica u kratkom razdoblju smanjio je intenzitet igre cibosa, no nadam se da će se oni oporaviti za nedjeljnu utakmicu s Mornarom. Neka iskoriste ovaj poraz protiv nas i dodatno se mobiliziraju. No crnogorska momčad je jaka, što ne znači i da su favoriti jer nitko, kada dolazi u Draženov dom, nije favorit.

Josip Sesar
1/9

Možda bi Goričani imali još koju pobjedu (2-3) da su Sesaru svi igrači bili zdravi.

Kapusta je pun pogodak

– Najprije sam ja bio s reprezentacijom i propustio mjesec dana priprema, a onda su se ozlijedila dva važna igrača, Petrović i Papac, kojih nije bilo četiri-pet tjedana. Dva dana prije prve utakmice stigao je Zrnić, a dan prije druge Polutak.

Prvi razigravač sastava Borna Kapusta stigao je na vrijeme, a to je igrač na kojem je Sesar ovo ljeto najviše insistirao.

– Bez obzira na to što je on lani bio najbolji asistent domaće lige, on je igrač koji je većim klubovima prošao ispod radara. S obzirom na to da mi njima ne možemo konkurirati, mi dovodimo igrače koji su ili podcijenjeni ili su promaknuli ostalima.

Svoj trenerski put Sesar je započeo u Zrinjevcu 2010. godine.

– Potom sam radio u Ciboni s mlađim uzrastima, a u sezoni 2015./2016. vodio sam Goricu i bili smo šesti u domaćem prvenstvu, no kako nismo uspjeli nadograditi momčad kako sam ja priželjkivao, ja sam se maknuo. Na nagovor novog predsjednika vratio sam se u Goricu i uveo klub u Premijer ligu.

Imam svoje skrivene želje

Uz trenerski posao, Sesar radi i kao stručni komentator susreta ABA lige na Arena sportu, i to već petu sezonu.

– Uživam raditi uz Stanka Ružića koji me jako dobro vodi kroz prijenos i za kojeg volim reći da je na ovim prostorima košarkaški komentator broj jedan. S obzirom na moje trenerske obveze, ja odradim jednu utakmicu tjedno i sudjelujem u snimanju emisije.

Sesarovo ime spominjalo se i uz neke jače domaće klubove.

– Svi mi imamo skrivene želje, no ne znam hoće li se realizirati. Trenerski posao nešto je što meni podiže adrenalin, nešto najbliže igri i zasad mi taj posao nije stresan.

Kao igrač nije razumio trenere kao što ih sada razumije.

– To ne može nitko dok ne okusi taj kruh. Doduše, ja sam uvijek košarku gledao drugačije nego ostali pa sam kao igrač uvijek pokušavao sakriti svoje mane i iskoristiti prednosti, a to činim i sada. Ti kao igrač razmišljaš samo o sebi, a kao trener moraš misliti o petorci na parketu, igračima na klupi, kada koga aktivirati, igrati šahovsku partiju sa suparničkim trenerom, odnosno predviđati njegove poteze.

>> Pogledajte video: Navijači čekaju u redu kako bi kupili ulaznice za utakmicu Dinamo - Spartak

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije