Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK - HAJDUK

Utakmica visokog rizika u Osijeku. Policija uvodi posebnu regulaciju prometa

Hajduk je u derbiju kola odigrao na Poljudu s Osijekom 1:1
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
03.02.2024.
u 10:54

"Ulazi u stadion bit će otvoreni od 15,30 sati. Pozivaju se posjetitelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine", navodi se u obavijesti policije

Derbi 21. kola Hrvatske nogometne lige igraju Osijek i Hajduk. Utakmica s početkom u 17.30 igra se u osječkoj Opus Areni. Vjerni navijači splitskog kluba doći će podržati svoju momčad, oslabljenju ozljedom kapetana Marka Livaje, u borbi za prve bodove u proljetnom dijelu sezone. Odgovor domaćih navijača sigurno neće izostati pa se tijekom susreta očekuje užarena atmosfera. Povodom utakmice policija je objavila priopćenje tekst kojega donosimo u cijelosti.

"Na stadionu Opus Arena u Osijeku sutra, 3. veljače, s početkom u 17,30 sati, odigrat će se nogometna utakmica 21. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između NK Osijek i HNK Hajduk. Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija - uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima (NN 76/09, 92/14,70/19), Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11, 114/22) i Zakonu o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12, 114/22), poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti. 

GALERIJA Perišić i Brekalo dobili ovacije na prepunom Poljudu uoči Jadranskog derbija

Hajduk je u derbiju kola odigrao na Poljudu s Osijekom 1:1
1/19

S obzirom na očekivani veliki interes gledatelja te očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja.

Obavijest za gledatelje 

Ulazi u stadion bit će otvoreni od 15,30 sati. Pozivaju se posjetitelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta. 

Obavijest za gostujuće navijače 

Za gostujuće navijače predviđen je prihvat na izlazu s autoceste A5 (Osijek) zbog čega bi bilo poželjno da dođu najkasnije do 15 sati kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do parkirališnog prostora Streljane Pampas u Ulici Šandora Petefija.

Gostujućim navijačima se preporučuje da za okrjepu i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, s obzirom da će policijski službenici osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do prostora Streljane Pampas.

Sprema se derbi na Pampasu! Tko će pobijediti?

Organizator utakmice u prostoru tribina omogućio je prodaju hrane i pića te sanitarne čvorove zbog čega se gledatelji ponovno podsjećaju da im, ukoliko namjeravaju izaći izvan prostora stadiona tijekom utakmice, neće biti omogućen povratak na tribinu. 

Informacije o prometu na dan utakmice 

Na dan utakmice, u užoj zoni stadiona u Ulici Antuna Kanižlića na dionici od kružnog toka do ulaza u parkiralište stadiona, bit će uspostavljena privremena regulacija prometa, kojom će biti zabranjen promet motornih vozila, osim vozila s dozvolom.

Pozivamo navijače da na utakmicu u neposrednu zonu stadiona dođu pješice ili javnim gradskim prijevozom. Na parkirališnim prostorima u užoj zoni stadiona bit će zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta, osim za vozila s akreditacijom. 

Zabranjeni preleti u zoni stadiona 

Na dan utakmice zabranjeni su letovi svih letjelica i dronova, oko i iznad stadiona. 

VEZANI ČLANCI:

Fer, korektno i sportsko navijanje 

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih za Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, osobito vezano za neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike. Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. 

Poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima 

Na ulazima na stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne preglede. Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je:
 
Unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
Unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,
paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
Maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta,
Unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
Pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
Pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
Bacanje predmeta u natjecateljski prostor te
Boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora. 

VEZANI ČLANCI:

Sva uočena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim zakonskim propisima. 

Ulazak na stadion odbit će se: 

Posjetiteljima pod utjecajem alkohola,
Osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu,
Posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici.

Foto i video snimanje javnog okupljanja 

Policija će sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima."

VIDEO Dinamova legenda posudila je lažnim prijateljima golem novac, a na kraju je završio kao beskućnik

Komentara 2

KU
Kujttim
14:58 03.02.2024.

Ne postoji utakmica visokog rizika, postoji samo nedostatan odgovor društva i tolerancija na huligane. Ako društvo nije spremno riješiti huligane, onda će svaka utakmica Hajduka biti utakmica povećanog rizika.

KU
Kujttim
14:45 03.02.2024.

Biti će nereda i uhićenih. Ne znam kome to treba, ali za nogometne huligane treba drastično povećati kazne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije