Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI OD MAROKA

Upozorenje uoči Hrvatske: Amerikanci prvi put pobijedili na SP-u

(TOKYO2020)XHTP-JAPAN-TOKYO-OLY-HANDBALL-MEN'S FINAL
Meng Yongmin/XINHUA
13.01.2023.
u 21:07

Najbolji strijelac američke reprezentacije bio je Aboubakar Fofana sa šest pogodaka, a postigao je i pobjednički, 43 sekunde prije kraja

Američka muška rukometna reprezentacija ostvarila je povijesnu, prvu pobjedu na svjetskim prvenstvima svladavši Maroko sa 28-27 (12-12) u dvoboju 1. kola skupine G odigranoj u švedskom Jonkopingu. Amerikancima je ovo sedmi nastup na svjetskim prvenstvima, a prvi nakon 22 godine. U dosadašnjih šest nastupa reprezentacija SAD-a je doživjela poraze u svih 25 utakmica koje je odigrala.

Najbolji strijelac američke reprezentacije bio je Aboubakar Fofana sa šest pogodaka, a postigao je i pobjednički, 43 sekunde prije kraja. Alexandre Chan Blanco je postigao pet golova, a po četiri puta su mrežu zatresli Ian Hueter, Andrew Donlin i Samuel Hoddersen. Domagoj Sršen, 32-godišnji Hrvat u američkim redovima, postigao je dva gola.

Igračem utakmice proglašen je američki vratar Pal Merkovszky koji je imao 11 obrana.

Najbolji strijelac Maroka bio je Amine Harchaoui sa pet pogodaka, dok je vratar Jamal Ouaali zaustavio 10 udaraca.

U drugoj utakmici ove skupine, od 20.30 sati, igrat će Hrvatska i Egipat

Standings provided by Sofascore

Komentara 1

BE
Berri
06:50 14.01.2023.

Duvnjak 34 god i 7 mj., Gojun 36 god i 9 mj, Igor Musa 37 god 1 mj. i Karačić i Karačić 34 god i 2 mj. Nema tu sreće jer su svi ovi igrači zadnje 2 godine u slobodnomm padu sportskih dostignuća. Mi ćemo pobijediti SAD, ali ćemo se u toj utakmici iscrpiti i biti će dosta ozljeda. Ovi igrači ne mogu u petak, nedjelju i i utorak odigrati 3 utakmice na visokoj razini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije