Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMET NA PREKRETNICI

UEFA u Hrvatskoj odlučuje o potezu koji bi mogao izazvati veću pobunu od Superlige

Zagreb: Svečana loža na utakmici Dinamo - Chelsea
Igor Soban/PIXSELL
19.09.2022.
u 20:33

Prijedlog Superliga, bogatog turnira rezerviranog za bogate klubova, neslavno je propao. Hoće li nova ideja zaživjeti?

Hrvatska će u utorak biti domaćin zasjedanja Izvršnog odbora UEFA-e gdje će se na Hvaru raspravljati o jednoj ideji koja sigurno neće dobro biti primljena kod navijača i klubova. 

Naime, europska nogometna organizacija razmišlja o tome da finale Lige prvaka premjesti na drugi kontinent, točnije SAD, tu ideju najviše zagovara predsjednik PSG-a, Nasser Al-Khelaifi. Bogati vlasnik Parižana je jedan od članova Izvršnog odbora, ali i čelnik Udruženja europskih klubova, no taj prijedlog vjerojatno mu neće proći. 

 

 

Britanski The Athletic saznaje da bi ta odluka izazvala veliku pobunu kod navijača i klubova, realnija opcije je da neka od utakmica grupne faze bude izvan Europe. 

- Jedna od opcija je da se izvan Europe odigrava utakmica Superkupa. UEFA razmatra uvođenje turnira na početku sezone na kojem bi sudjelovao aktualni osvajač Lige prvaka i još tri najbolje momčadi, natjecanje bi nosilo ime Uvodni turnir - javlja Athletic.

>> VIDEO: Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije