Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika novost

Finale Lige prvaka seli na drugi kontinent!? Predsjednik Čeferin odobrava

LaLiga - Real Madrid v Real Betis
Isabel Infantes/REUTERS
16.09.2022.
u 20:23

Veliki su novci u igri pa i Uefa na ovaj scenarij gleda blagonaklono jer se u SAD-u igraju mnoga važna finala i turniri, ali zemlji nedostaje šlag na torti: finale Lige prvaka, za koje su, ako se otvori prilika, spremni ponuditi pravo bogatstvo od kojeg bi mnogi imali koristi.

Najveća utakmica u svjetskom klupskom nogometu finale Lige prvaka do sada je bila čvrsto vezana uz Europu jer se ipak radi o kontinentalnom natjecanju. Međutim postoji velika inicijativa da to više ne bude tako, već da se finalna utakmica Lige prvaka odigra u SAD-u.

Među glavnim američkim promotorima još uvijek živi san da se najvažnija klupska utakmica dovede na američko tlo i izgledaju pripremljeno na taj scenarij. Pogledajte samo najnoviji primjer, Kup prvaka, događaj u organizaciji MLS-a u kojem se susreću prvak američke i meksičke lige, bio je uspješno organiziran u svom zadnjem izdanju. Utakmica je odigrana na stadionu Yankee u New Yorku, a prisustvovalo je oko 15.000 gledatelja. Na organizacijskoj razini podsjetilo je na najvažnije europsko finale, prenosi španjolski AS.

Poznato je da je sjevernoameričko televizijsko i komercijalno tržište najjače na svijetu, a osim za sport, Amerikanci su stručnjaci za show, stoga su to njihovi glavni aduti. Veliki su novci u igri pa i Uefa na ovaj scenarij gleda blagonaklono jer se u SAD-u igraju mnoga važna finala i turniri, ali zemlji nedostaje šlag na torti: finale Lige prvaka, za koje su, ako se otvori prilika, spremni ponuditi pravo bogatstvo od kojeg bi mnogi imali koristi.

Čini se da prilika nije daleko jer je predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin već ranije iznio mogućnost odigravanja finala Lige prvaka izvan Europe.

- Mislim da bi to mogla biti ideja u budućnosti, ali o tome moramo razgovarati - rekao je tom prilikom Čeferin i dodao:

- Otići iz Portugala u Azerbajdžan, na primjer, gotovo je isto kao da idete u New York. Za navijače to nije problem.

Nedavno je najavljena velika promjena u konceptu natjecanja Lige prvaka od 2024. godine pa ne bi čudilo da se i selidba finala u, primjerice New York, uključi u sve promjene.

>> Pogledajte i video: Arijan Ademi upisao 100. europski nastup za Dinamo

Komentara 4

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
08:41 17.09.2022.

Čeferin je jedna izrazito arogantna frontobudaletina, ali i krajnje umišljena persona. Svjedočio sam tomu na jednom domjenku. Taj je trebao dati momentalnu ostavku kada smo svi zajedno gledali onu parišku sramotu od organizacije finala Lige prvaka. Pametnom dovoljno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije