Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVO NE MOŽE SVATKO

UEFA Dinamu odobrila dva simbola zahvale za Zambija

UEFA Europa League, Group Stage: CSKA Moscow 0 - 0 Dinamo Zagreb
MIKHAIL TERESHCHENKO/Newscom/PIXSELL
05.11.2020.
u 10:44

Popularni Zambi bio je omiljeni i jedan od najpoznatijih centarfora povijesti zagrebačkog kluba, 'plava devetka', golgeter, rođeni dinamovac koji je živio da bi igrao za Dinamo

Legendarnom kapetanu Dinama, Slavenu Zambati u čast, u čast onome koji je vodio Dinamo među najveće, do vrha Europe, do trofeja Kupa velesajamskih gradova, zagrebački je klub uputio još jedan apel UEFA-i. 

Naime, Modri će uoči utakmice s Wolfsbergom u četvrtak na travnjaku prije početnog zvižduka održati minutu šutnje, a osim toga, na desnoj ruci će nositi i crni flor kako bi se prisjetili velikog Zambija i svega što je učinio za modri klub.

Podsjetimo, vođa Dinamove generacije iz 1967. i najpopularniji Sinjanin u zagrebačkim redovima iznenada je preminuo od zastoja srca 29. listopada u 81. godini života. Popularni Zambi bio je omiljeni i jedan od najpoznatijih centarfora povijesti zagrebačkog kluba, 'plava devetka', golgeter, rođeni dinamovac koji je stvarno živio da bi igrao za Dinamo.

Iz kluba su živopisno predočili tko je bio Slaven Zambata. Kapetan slavne generacije osvajača Kupa velesajamskih gradova 1967. bio je i ostao jedan od omiljenih koji su ikada obukli modri dres. - Kad bi prošao suparničkoga braniča, a on ga pritom okrznuo i pomalo izbacio iz ravnoteže, Slaven bi malo zateturao, ali pritom tražio sve načine kako ostati na nogama, nije želio pasti, nije želio tražiti prekršaj, glumiti jedanaesterac, nije usporavao niti sjeckao igru... U fokusu su bili samo lopta i mreža.

- Silno sam želio zabiti, nisam ni pomišljao padati. Ili zato što nisam znao pasti ili zato što je to bilo ‘muški’ - govorio je Slaven Zambata nerijetko se žaleći na svojevrsni “globalni trend” u kojem mnogi ipak prvo pomisle na tehniku pada nego na tehniku juriša prema golu.

Nadamo se kako će se tako i protiv Austrijanaca dinamovci koncentrirati na zabijanje golova, a ne na padanje na travnjak, unatoč nezgodnoj situaciji s koronavirusom koja je pogodila klub, a sigurni smo da će i Zambi s osmijehom gledati svoje dečke, tamo negdje, odozgor.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
RedTree
16:04 05.11.2020.

Čovjek počivao u miru, crni flor i minut šutnje stotinu puta viđeno, kao da su dobili nešto vanredno koliko ste puta ovo napisali. A što ćemo s činjenicom da djecu izuvaju na stadionu prilikom pretresla!? Peglanje imidža prije skorog puštanja na slobodu i odbacivanja svih predmeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije