Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽAN OPROŠTAJ Udinese u posljednjem kolu pobijedio Dinamo sa 2:1

Udinese kaznio Dinamo, Uefa će to tek napraviti

03.12.2008.
u 20:10

Dinamo je doživio blamažu u Udinama! Kada je europska sudbina modrih već bila odlučena, BBB su u 76. minuti utakmice zasuli travnjak bakljama i izraelski sudac Yesef pozvao je igrače u svlačionicu. Tako su Boysi ostali dosljedni u namjeri da upravo oni izbace Dinamo iz Europe. Iako je utakmica nastavljena nakon deset minuta, nakon što su Dinamovi igrači i direktor Vrbanović molili suca i delegata, nema sumnje da našega prvaka očekuje rigorozna Uefina kazna, možda i izgon iz Europe.

Obodo potvrdio pobjedu
I opet će u Maksimiru sa zebnjom iščekivati sjednicu disciplinske komisije.

Tek što je utakmica nastavljena, Udinese je dotukao Zagrepčane. Pepe je idealno servirao loptu pred vrata, a Nigerijac Obodo zakucao loptu iza Butininih leđa. Poraz je ublažen Bišćanovim pogotkom u sučevoj nadoknadi.

A na početku utakmice, Dinamov otpor trajao je samo pet minuta. Antonio di Natale u prvom je pokušaju poput brzoga vlaka protunjao pokraj Drpića, idealno pronašao Quagliarellu, a talijanski reprezentativac neometan zatresao mrežu.

Taj dvojac napadača, vrijedan 30 milijuna eura, u prvom je poluvremenu radio dar-mar u Dinamovoj obrani i u jednom trenutku pobojali smo se katastrofe. U samo dvadeset minuta Udinese je na krilima Di Natalea i Qualiarelle napravio tri velike prigode i svaki put je čudesno spašavao Tomislav Butina. Neshvatljivo je kako je stručni stožer modrih, koji je snimao Udinese, postavio igru tako da najbolji talijanski igrači imaju prostora koliko žele.

Na to je upozorio i stručni komentator HTV-a Velimir Zajec.

- Di Natale je uočio prostor između Etta i Drpića i koristi svaku prigodu za ulazak u taj koridor. Tog igrača Dinamo bi morao striktno pokrivati - kazao je Zajec.

Butina se prvi put iskazao minutu nakon vodećeg pogotka, obranivši projektil Oboda sa 30 metara. Potom je u 14. minuti skinuo Di Nataleu čisti zicer, a isto je učinio Nigerijcu Obodu u 20. minuti. U zadnjoj liniji modrih vladao je propuh kakav odavno nismo vidjeli.

Tomićeva prigoda
U siromaštvu koje je Dinamo donio u Udine dva puta je bljesnuo Dinamov najborbeniji igrač Mikić. U 2. minuti Mika je pripremio finu prigodu Tomiću, koji je pucao pokraj gola, a u 30. minuti pucao je sa 30 metara, a Handanović obranio.

Dinamo je izgubio i petu od šest gostujućih utakmica u Uefinoj ligi od 2004. godine. Pobijedili su ga Benfica, Stuttgart, Brann, Tottenham i Udinese, a jedini bod uzeo je u Rennesu prošle zime.

Marijan Vlak, pak, ima stopostotni učinak na talijanskim travnjacima: tri utakmice, tri poraza: od Milana, Parme i Udinesea.

Na žalost, Europom će s ove utakmice najjače zvoniti nova parada divljaštva ozloglašenih zagrebačkih navijača. BBB opet su Dinamu nanijeli nesagledivu štetu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije