Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLARA KLARIĆ

'U Švicarsku se više ne vraćam. U Dalmaciji ću napuniti baterije'

18.06.2019.
u 21:48

Ždrijebom je odlučeno da će u polufinalu igrati Bjelorusija – Češka te Hrvatska – Španjolska. Već se zna i satnica pa će prvi susret biti u 16, a susret između Hrvatske i Španjolske u 19 sati

Odbojkašice Hrvatske osvojile su prvo mjesto u skupini Zlatne lige i kao takve izborile su nastup na završnom turniru koji će se 21. i 22. lipnja igrati u Varaždinu. Čak i da naše odbojkašice nisu bile prve u skupini, igrale bi na završnom turniru jer smo domaćini. Na završnom turniru igrat će uz Hrvatsku Češka, Bjelorusija i Španjolska. Ždrijebom je odlučeno da će u polufinalu igrati Bjelorusija – Češka te Hrvatska – Španjolska. Već se zna i satnica pa će prvi susret biti u 16, a susret između Hrvatske i Španjolske u 19 sati.

Još nemam klub

Hrvatska je u skupini odigrala šest utakmica. U pet smo pobijedili (dvaput Austriju i Mađarsku i jednom Francusku). Jedini poraz upisali smo na gostovanju kod Francuskinja (2:3). Peti set igrao se 30 minuta (19:21), a cijela utakmica 152 minute.

– Tu utakmicu jednostavno treba zaboraviti. Bio je to naš loš dan i ništa više – rekla je Karla Klarić (24).

Karla je počela karijeru u zagrebačkoj Mladosti, a sa 17 godina otišla je u Volero Zürich, u to vrijeme jedan od najjačih europskih klubova. Igrala je još u Rumunjskoj (Bukurešt i Targu Mures), Francuskoj (Mulhouse), te Lihtenštajnu (Galina). Ovu sezonu igrala je u Kantiju iz Schaffhausena.

– U Švicarsku se više ne vraćam. Barem zasad. Nemam još klub, ali se ne brinem zbog toga. Imam nekih ponuda iz Francuske, Njemačke i Italije pa ću odlučiti, vjerojatno prije Europskog prvenstva – rekla je Karla.

Španjolska?

– Vjerujem da možemo pobijediti, pogotovo ako budemo imali veliku podršku s varaždinskih tribina. Želja nam je ući u finale i tako izboriti kvalifikacije za Ligu nacija. Te se kvalifikacije igraju odmah vikend poslije, i to u dalekom Peruu. Već smo jednom tamo igrali tako da znamo otprilike što nas čeka. Najteže će nam pasti put i zato, ako idemo, idemo odmah u ponedjeljak, dan nakon finala Zlatne lige – rekla je Klara.

Posljednje dvije utakmice u skupini, protiv Francuske, niste igrali?

Na odmor u Šibenik

– To je bila odluka izbornika. Nemam nikakvih problema s ozljedom. Spremnija sam nego ikada – istaknula je Karla, koja je u skupini imala zapažene role u susretima protiv Austrije u gostima kada je osvojila 21 bod, te protiv Mađarske u gostima kada je osvojila 16 bodova.

– Ako se plasiramo za Peru, imat ću samo tjedan dana odmora do početka priprema za Europsko prvenstvo. Bilo bi ljepše da imam koji dan više, ali to Europsko prvenstvo nam je najbitnije natjecanje ove sezone i moramo se dobro pripremiti – istaknula je Karla.

Gdje ćete na odmor u tih tjedan dana?

– U Dalmaciju. Imam obitelj u Šibeniku pa ću tamo napuniti baterije – kazala je Karla Klarić, primačica/pucačica.

>>>> Pogledajte nastup plesačica na košarkaškoj utakmici 

Ključne riječi

Komentara 2

KB
kbr
10:31 19.06.2019.

je li karla ili klara, novinaru daj se izjasni?

SL
spusti_loptu
04:03 19.06.2019.

Sjajan dosadasnji uspjeh. Svu srecu i uspjeh za utakmicu sa Spanjolskom. Uzor ste nasim mladim odbojkasicama. Moje dvije male necakinje uspjesno igraju odbojku na nacionalnoj razini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije