Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNA NESREĆA

U lavini na Kosovu preminula legendarna američka skijašica, spasitelji je u magli jedva pronašli

Screenshot: Youtube
15.02.2024.
u 22:15

Tijelo 54-godišnje Amerikanke zbog izrazito loše vidljivosti bilo je teško locirati

Legendarna američka skijašica Catherine "Kasha" Rigby preminula je u lavini koja je nju i njena zaručnika snašla na skijalištu Brezovica na Kosovu.

Svjetski mediji prenose da je Rigby u društvu svojeg zaručnika, Britanca Magnusa Wolfea Murraya tijekom lavine "pometena sa staze" te da je preminula na licu mjesta nakon udara u drvo pokraj staze.

"Žrtva je 54-godišnja američka državljanka", rečeno je iz glasnogovorništva kosovske policije Radiju Slobodna Europa. Njen zaručnik je preživio, pokušao je i reanimirati legendarnu skijašicu, no bez uspjeha. 

"Vrijeme je bilo maglovito, vidljivost je bila izrazito loša. Nismo mogli ni pronaći mjesto nesreće. Nakon nekog vremena otkrili smo da se nesreća dogodila na lokalitetu poznatom kao 'mjesto orlova'. Nakon kratke pretrage tijelo unesrećene je pronađeno. Mogli smo ustanoviti da je preminula od posljedica udara u drvo", rekli su iz kosovske policije.

Iako Rigby nije službeno imenovana, stotine prijatelja i poznanika opraštaju se od 54-godišnje američke skijašice na na njenu profilu na Instagramu. Rigby je skijala tehnikom telemark koja kombinira alpsko i nordijsko skijanje.

U svojoj karijeri uspješno se na skijama spustila s vrha planine Cho Oyu, šeste po visini na svijetu. Također, spuštala se s vrhova planina u Rusiji, Ekvadoru i Libanonu.

Ključne riječi

Komentara 5

BR
Brankko
04:07 16.02.2024.

Kakav je to jezik -- preminula?! Osoba premine u krevetu, u snu ili u bolovima -- a onaj kojega snađe smrt u prometnoj nesreći, padu sa stijene, u lavini, od metka u ratu... taj je poginuo.

Avatar Aurel
Aurel
07:49 16.02.2024.

"Svjetski mediji prenose da je Rigby u društvu njenog britanskog zaručnika..." - NJENOG??? ili ipak "svog"? gramatika iz nižih razreda pučke škole..

YE
Yeah
08:44 16.02.2024.

Užas, kako nisu predvidjeli takve situacije i osigurali teren!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije