Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UEFA BEZ MILOSTI

Turska će biti izbačena s Eura? Zbog skandala s Hrvatom u glavnoj ulozi moguća i najstroža kazna

Igrače Fenerbahcea napali navijači rivala Trabzonspora
Foto: Depo Photos
1/5
22.03.2024.
u 20:50

- Ako dokažu da politika utječe na Turski nogometni savez, slijedit će velike sankcije - napisao je turski novinar na društvenoj mreži X

Ako je vjerovati turskom novinaru Mahmudu Rzayjevu, nogometna reprezentacija Turske mogla bi biti izbačena s ovoljetnog Europskog prvenstva koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja održati u Njemačkoj. Razlog tome je kaos koji se prošlog vikenda dogodio na prvenstvenoj utakmici između Trabzonspora i Gatalasarayja. Podsjetimo, u obračunu domaćih navijača s igračima Fenerbahčea lakšu je ozljedu zadobio i vratar hrvatske nogometne reprezentacije, Dominik Livaković. Njega su domaći navijači najprije pogodili zasad neutvrđenim predmetom u bradu, a nakon kraja utakmice ga je pri ulasku u svlačionicu netko još pogodio šakom u glavu.

Spomenuti turski novinar prema njegovim navodima raspolaže informacijama visokih izvora iz Uefe. Krovna europska nogometna federacija i dalje razmišlja o čitavom slučaju koji je potresao nogometnu Europu. Nije tajna da bi mogle pljuštati drakonske kazne.

"Uefin dužnosnik je naglasio da bi se mogla pokrenuti velika istraga zbog najave istupanja Fenerbahçea iz lige. Ako dokažu da politika utječe na Turski nogometni savez, slijedit će velike sankcije. On čak tvrdi da misli da bi turska nacionalna momčad mogla biti izbačena s Eura 2024. Informirao je da je Turska Superliga pod strogim nadzorom i da se može dogoditi bilo što u bilo kojem trenutku", objavio je Rzayev.

Podsjetimo, Turska je smještena u Skupinu F ovoljetnog Eura zajedno s reprezentacijama Portugala, Češke te onom koja će biti bolja iz kvalifikacijskog susreta Gruzije i Grčke, a koji će se igrati u utorak. Prvu utakmicu Turci bi trebali igrati upravo protiv Gruzijaca ili Grka, i to 18. lipnja u Dortmundu.

Igrače Fenerbahcea napali navijači rivala Trabzonspora
1/24

Komentara 1

Avatar That'sAll
That'sAll
21:34 22.03.2024.

Turci protiv Grka, nije baš najpametnije naći se u tom gradu na dan utakmice... Mrze se i prije, a osobito nakon Cipra. A i jedni i drugi vole noževe. 🤨

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije