Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA U SPLITU

U 59. godini preminuo poznati košarkaš Goran Sobin, izdalo ga srce

Foto: Ivana Ivanovic/ Pixsell
1/3
20.12.2021.
u 11:16

S Jugoplastikom je 1988./1989. osvojio Kup europskih prvaka, a u Sinju su ga plaćali – pršutima!

U Splitu je u 59. godini od posljedica srčanog udara preminuo proslavljeni košarkaš Splita Goran Sobin.

Goran Sobin, hrvatski košarkaš, bivši jugoslavenski mladi reprezentativac i reprezentativac Hrvatske, igrao je na poziciji centra, a u 80-im i 90-im godinama prošloga stoljeća dostigao je vrhunac svoje karijere. 

Proslavio se kao igrač koji je izvrsno igrao na velikim utakmicama, čovjek s kojim su se dobivale završnice europskih kup-natjecanja.

U karijeri je igrao za Jugoplastiku, Grčki Aris, zagrebačke klubove Cibonu i Zagreb te u sinjskom Alkaru i španjolskom Taugresu. U predzadnjem je imao neobičnu ugovornu stavku za plaću – pršute!

S Jugoplastikom je 1988./1989. osvojio Kup europskih prvaka. Igrali su: Toni Kukoč, Dino Rađa, Duško Ivanović, Velimir Perasović, Goran Sobin, Zoran Sretenović, Žan Tabak, Luka Pavičević, Teo Čizmić, Ivica Burić, Paško Tomić, Petar Vučica, a vodio ih je Božidar Maljković.

S Jugoplastikom je 1988./1989. osvojio Kup europskih prvaka. Igrali su: Toni Kukoč, Dino Rađa, Zoran Savić, Velimir Perasović, Duško Ivanović, Zoran Sretenović, Goran Sobin, Žan Tabak, Luka Pavičević, Aramis Naglić, Petar Naumoski, Velibor Radović, Josip Lovrić, Teo Čizmić, Paško Tomić, a vodio ih je Božidar Maljković.

Ključne riječi

Komentara 18

VI
vidum
11:29 20.12.2021.

Vrlo dobar i izuzetno zahvalan igrač. O ljudskim kvalitetama da i ne govorim. Počivao u miru!

Avatar Jopa
Jopa
11:46 20.12.2021.

Ne treba komentirati sve jasno. Čekam statistički izvod za ovu godinu da vidimo višak smrtnosti srčanih i moždanih udara.

PU
paul-umpe
11:38 20.12.2021.

Koje cjepivo je dobio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije