Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE MOGU SVI IGRATI

Tucak objavio popis za zagrebačke pripreme s Talijanima

Ivica Tucak
Goran Kovačić/Pixsell
29.11.2021.
u 16:15

Kako se ne radi o službenom terminu Međunarodne ili Europske federacije za vodene sportove (FINA, LEN), na ovom okupljanju neće biti Ante Vukičevića (Marseille) i Josipa Vrlića (Radnički) koji imaju obveze u svojim klubovima.

Izbornik hrvatske muške vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis od 20 igrača koji bi od 5. do 7. prosinca trebali sudjelovati na zajedničkim pripremama s reprezentacijom Italije u Zagrebu. 

Riječ je o svojevrsnom uzvratnom sparingu s istim suparnikom, s kojim su hrvatski vaterpolisti već trenirali u talijanskoj Imperiji početkom studenoga.

Kako se ne radi o službenom terminu Međunarodne ili Europske federacije za vodene sportove (FINA, LEN), na ovom okupljanju neće biti Ante Vukičevića (Marseille) i Josipa Vrlića (Radnički) koji imaju obveze u svojim klubovima.

"Među vratarima za ovu akciju nema Ivana Marcelića koji je ipak duže vremena bio odsutan zbog ozljede. Vidjet ću još kakvo će biti stanje s Lorenom Fatovićem koji je bio ostao u Berlinu još prije tjedan dana u izolaciji. Ne znam hoće li on moći doći, a ako neće onda postoji opcija poziva još jednom mlađem igraču", izjavio je izbornik Tucak u službenom priopćenju na mrežnim stranicama Hrvatskog vaterpolskog saveza (hvs.hr).

Među kandidatima za ove pripreme našao se i nadareni igrač riječkog Primorja Tin Brubnjak.

"To je nešto što smo bili dogovorili na nedavnom sastanku Stručnog savjeta Hrvatskog vaterpolskog saveza, da u svakoj mogućoj prilici pozivamo mlade, nadarene igrače jer ih želimo oprobati, oni se moraju naviknuti i na režim rada u reprezentaciji, priviknuti na tu atmosferu", pojasnio je izbornik svoju odluku.

Talijani će u Zagreb doputovati u nedjelju, 5. prosinca. Planirani su zajednički treninzi i tri utakmice zatvorene za javnost tijekom nedjelje i ponedjeljka. U utorak, 7. prosinca, s početkom u 18 sati, u planu je službena prijateljska utakmica, na koju će moći doći i gledatelji, a za ulaz na bazen će obvezna biti Covid-potvrda.

Popis hrvatskih vaterpolista za pripreme u Zagrebu (5. - 7. prosinca)

VRATARI: Marko Bijač (Olympiacos), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje), Jerko Jurlina (Mladost)

CENTRI: Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), Luka Lozina (Vouliagmeni), Antonio Dužević (Jadran Split)

BRANIČI: Rino Burić, Marino Čagalj (Jadran Split), Matias Biljaka (Mladost), Marko Žuvela, Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)

NAPADAČI: Konstantin Harkov, Zvonimir Butić, Luka Bukić, Jerko Marinić Kragić (Jadran Split), Andrija Bašić (Palermo), Franko Lazić (Mladost), Loren Fatović, Marin Tomasović (Jug Adriatic osiguranje), Tin Brubnjak (Primorje EB)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije