Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRČKA

Trojanski konj - ništa, ništa, pa \'\'krk u bulju\'\'

\'Georgios Samaras, Greece. Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
16.05.2012.
u 07:23

Rehhagel ih je naučio da se nikad ne predaju i da se nikoga ne boje. Kvalifikacije su prošli bez izgubljene utakmice

Vjerojatno na cijelom Europskom prvenstvu nema neatraktivnije momčadi od Grka, bez ijedne velike zvijezde, a vjerojatno nema ni gore mine od njih. Moramo li podsjećati na onaj užas u Pireju kad su Bilićevi kockasti bili potpuno nemoćni protiv momčadi Fernanda Santosa koja u cijelom prvom poluvremenu nije uspjela spojiti tri dodavanja, da bi onda u nastavku s dva brza i jednostavna uboda riješila utakmicu i pitanje plasmana na Europsko prvenstvo.

Kad god pomislite “pa ovi Grci su smiješni” sjetite se Europskog prvenstva 2004. koje će zauvijek ostati sinonim za sportske senzacije. S nekoliko jačih frajera nego što ih imaju danas poput Zagorakisa, Dellasa, Basinasa, vratara Nikopolidisa i tada puno mlađeg i boljeg Charisteasa, Rehhagelovi oklopnici u stilu trojanskog konja rušili su u nokaut-fazi na element iznenađenja redom Francuze, Čehe i na kraju Portugalce.

Posljednju utakmicu koju su morali dobiti, posljednju kvalifikacijsku u Gruziji, dobili su nakon što su gubili. Nakon toga nisu dobili ni jednu prijateljsku (Rusija 1:1, Rumunjska 1:3, Belgija 1:1), a izbornik Santos, koji je nedavno nagrađen novim ugovorom, svjestan je koliko mu je momčad limitirana u kreaciji. Ipak, vjerojatno se nitko ne preznojava kao Poljaci jer Samaras, Gekas, Salpingidis i društvo znaju zapapriti i većim momčadima od Poljaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije