Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita

Trener Zdovc: Kod mene demokracije neće biti

27.09.2017.
u 13:13

Kada je Ukić prije tri godine igrao za Cedu, to je bila momčad bez Amerikanaca. Sada su tu četiri.

No, hrvatski prvak ulazi i s ambicijom da skine s trona Crvenu zvezdu, trostrukog prvaka u nizu, čime se novi trener Jure Zdovc zasad ne opterećuje.

– Stalno mi spominju tu Zvezdu, što je očito jako bitno. No, ja još nisam opterećen njima. Čuo sam da su doveli razigravača Rochestieja i Feldeinea, no nisam vidio njihov sastav. Nama je sada najvažnije da stvorimo dobru atmosferu u kojoj će nas i porazi činiti jačima.

Jedino je Murphy bio rizik

U prvoj ligaškoj utakmici (petak, 18 sati, FMP) Zdovc neće raspolagati s Johnsonom (još je u Kini), Ukićem (ozljeda), Ramljakom (ozljeda), možda i sa Žganecom (ozljeda), ali i s rehabilitantima Buljevićem (još mjesec dana) i Arapovićem (povratak u prosincu). No, zaigrati bi trebala trojica raspoloživih Amerikanaca.

– Iskusni Nichols zasad je iznad očekivanja. Sada mi je jasno zašto je ostao dvije godine u CSKA iako nije puno igrao jer je, po svom odnosu prema poslu, uzor suigračima. Jedini od njih kojeg smo doveli na statistiku je Murphy i on je određeni rizik, no po viđenom dosad on je iznad mojih očekivanja. On jest malo specifičan igrač, ali trenira velikim intenzitetom, baš kao i razigravač Cherry koji će dijeliti minutažu s Ukićem.

Kakva će biti podjela uloga između Ukića i Cherryja, s obzirom na to da kapetanu treba više igre da bi postigao radnu temperaturu?

– Kod mene nema puno demokracije i nemam običaj najavljivati igraču da će u nekoj utakmici igrati manje no obično ili da uopće neće igrati. Kod mene se do 15 minuta prije utakmice ne zna tko će početi, no ne brinem se ja za Roka jer on ionako na teren izlazi prvi od svih.

Zbog toga je Ukić, premda nije starosjedilac, dobio kapetansku traku. Kada je posljednji put igrao za Cedevitu, to je bila momčad bez ijednog Amerikanca, a sada su tu rekordna četiri.

Musa: Nisam više nestrpljiv

– Ne bih procjenjivao što je bolje, rezultat će biti najbolji pokazatelj. Ponekad i tržište diktira stvari, baš kao i proračun koji imate. Ova se momčad meni čini talentiranom i potentnom. Mi košarkaški imamo oružja kojima se možemo boriti na svim razinama na kojima ćemo igrati. Dobro je što smo dobro popunjeni na svim pozicijama, jer u sezoni s 80 utakmica, kada igrate svaka 2-3 dana, nitko ne može izdržati da mjesec dana igra po 35 minuta.

A takve okolnosti ići će na ruku 18-godišnjem Džananu Musi za kojeg bi ovo trebala biti sezona afirmacije. Premda je u reprezentaciji BiH već sada prvi strijelac, ovdje će to ići malo teže:

– Izborio sam mjesto u standardnoj rotaciji, a koja god mi uloga u njoj bude dodijeljena, bit ću zahvalan. Mislim da sam prošao fazu nestrpljenja. Uostalom, najmlađi sam u momčadi i kao takav ću se zacijelo brže oporavljati od starijih igrača pa vjerujem da gotovo neće biti utakmice u kojoj neću participirati – ističe Cedevitin vršnjak Luke Dončića.

Komentara 2

Avatar EUJ-
EUJ-
13:21 27.09.2017.

Europski treneri Jure Zdovc i Matjaž Kek uće naše balkanske nogometaše i košarkaše reda, rada, sportske kulture i uljudnog ponašanja koje radi okoline i odgoja nisu osvojili i naučili.

KR
kruti191
14:52 27.09.2017.

ČEDEVITA!!!fuj fuj fuj bljak bljak bljak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije