Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smiješne optužbe

Paranoja u Srbiji: Ustaški simbol na dresu hrvatskog prvaka!

Cedevita
ABA liga/Mornar/Media Pro
25.09.2017.
u 11:25

Telegraf piše kako je na Cedevitinim dresovima otisnut ustaški simbol

Cedevita je u Baru pobjedom nad Budućnosti osvojila Superkup ABA lige, no nekim srpskim medijima jedan detalj bio je važniji od uspjeha hrvatskog prvaka.

Naime, Telegraf piše kako je na Cedevitinim dresovima otisnut ustaški simbol.

– Krajnje čudan font na dresu kluba koji će izazvati polemiku u regiji, piše Telegraf i dodaje da slovo 'U' na dresovima Cedevitinih igrača na krajevima ima kukice kao na simbolu ustaša.

U paranoičnom članku Telegraf još postavlja pitanje je li riječ samo o ''pogrešci koja se potkrala u izradi ili je netko namjerno odabrao ovakav font''. 

– Ostaje vidjeti hoće li zagrebački klub promijeniti to do početka sezone, jer ABA liga ne trpi bilo kakvo miješanje politike – zaključuje se u članku.

A iako je Cedevita u prošlosti imala razmirica sa srpskim klubovima, zaista smiješno i nelogično zvuči da bi klub čiji je vlasnik Emil Tedeschi išao na takav način nekoga provocirati, a poglavito Srbe, budući da je on vlasnik nekoliko srpskih tvrtki te bi to bilo sve samo ne dobar marketing i moglo bi se loše odraziti na poslovanje tih poduzeća.

Podsjetimo, vodstvo Crvene zvezde u travnju 2016. prijavilo je Cedevitu Euroligi nakon što je hrvatski prvak odlučio da će sav prihod s međusobne euroligaške utakmice uplatiti za obnovu vukovarskog Vodotornja. Prije toga, te iste sezone Delije su u Beogradu u Euroligi dočekali Cedevitu s četničkim pjesmama i transparentima kojima su veličali Dražu Mihajlovića i preminulog generala Zdravka Tolimira.

Možda bi se i neki srpski mediji umjesto toga da u svakom pojavljivanju slova 'u' vide ustaški simbol trebali više pozabaviti spomenutom ikonografijom njihovih navijačkih skupina koja je neizbježna čak i kada na suprotnoj strani nije neki hrvatski klub. Nekako nam se čini da u tome ima mnogo više fašizma nego u jednom slovu s kukicama usred nečijeg prezimena. 

Komentara 71

DO
dopizdilomi
11:56 25.09.2017.

Jaooo. Sada će Krušlin morati mijenjati ime u Krašline, Krešlin, Kršlin ili nešto slično a što će te vi poduzeti u svezi prezimena vašeg Vučića? Hoće li se zvati Večić, Vičić, Vačić, Vočić ili Včić?

DU
Deleted user
11:53 25.09.2017.

Pa i u vašem naslovu je takav U. Jao, što će nam sad Zapad reći !?

CE
cenzura
11:54 25.09.2017.

Kakva će tek biti "graja" u Srbiji ako s kojim njihovim klubom bude igrala Umana Reyer Venezia s velikim stiliziranim "U" na prsima???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije