Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica Bormija

Dinu Rađi ovacije u Beogradu: Trebali smo se prije naći

Dino Rađa
Foto: VL
1/5
25.09.2017.
u 23:34

Velike ovacije prilikom izlaska na kazališne daske dobio je naš proslavljeni as Dino Rađa koji se gledajući film prisjetio za današnje vrijeme nevjerojatnih zgoda s priprema na Igmanu

U prepunoj dvorani Ljuba Tadić u beogradskom Jugoslovenskom dramskom pozorištu premijerno je prikazan film "250 stepenica" o generaciji košarkaša koja je 1987. u talijanskom "skijalištu" Bormiju osvojila juniorsko svjetsko zlato pobijedivši dvaput reprezentaciju SAD-a.

Autor filma je beogradski novinar Vladimir Pajić, režirao ga je Vladimir Kurćubić, producirao PGMnetwork, a idejni začetnik bio je makedonski novinar Živko Zdravkoski. Velike ovacije prilikom izlaska na kazališne daske dobio je naš proslavljeni as Dino Rađa koji se gledajući film prisjetio za današnje vrijeme nevjerojatnih zgoda s priprema na Igmanu (gdje su igrači morali pretrčati u naslovu spomenutih 250 stepenica) i Staroj planini, na granici Srbije i Bugarske - kako je s Kukočem putovao vlakom do Pirota u stočnom vagonu, kako je s Divcem prsluk punio stripovima umjesto utezima, kakve su sve kasete gledali na pripremama...

- Velika je čast poznavati ove momke. Od njih sam naučio puno, od Pešića sam naučio puno i neke ljude ovdje nisam vidio 30 godina. Stvarno mi je ogromno zadovoljstvo što sam ovdje. Glupi smo što se prije nismo našli - rekao je emotivni Rađa, dok je izbornik Srbije Saša Đorđević i zaplakao pred starim suigračima. A članovi te reprezentacije iz Bormija redom su bili: Zoran Kalpić, Luka Pavićević, Nebojša Ilić, Toni Kukoč, Miroslav Pecarski, Teoman Alibegović, Aleksandar Đorđević, Samir Avdić, Vlade Divac, Radenko Dobraš, Dino Rađa i Slaviša Koprivica. Izbornik je bio Svetislav Pešić.

Prvenstvo je ostalo upamćeno i po Kukočevih 11 trica iz 12 pokušaja iz utakmice s Amerikancima, a sve je opisano i u knjizi Vladimira Stankovića "Bajka iz Bormija" koja je iste večeri predstavljena.

Komentara 11

Avatar ZvanicniBeograd
ZvanicniBeograd
01:56 26.09.2017.

Dino je legenda, kao i Toni. To su mi prve asocijacije na grad Split, uz Dvornikove. Svaka cast za Splicane, i njihovu najbolju decu.

Avatar links
links
08:23 26.09.2017.

Dino i Toni.. igračine i odlični, zdravi, ispravni ljudi!!!

NV
NV
14:15 28.09.2017.

Bravo za srbiju kako neguje historiju bez biranja krvnih zrnaca. Moramo još puno učit od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije