Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo protiv Salzburga

Trener Kranjčar: Napalit će nas onih devet komada

Zlatko Kranjčar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
06.08.2016.
u 08:37

Želio sam Celtic, prisjećajući se kako smo prije 18 godina ušli u Ligu prvaka - rekao je Dinamov trener

Stari znanci opet dolaze u Zagreb, Salzburg je posljednja prepreka Dinamo na putu do skupine Lige prvaka, u dva susreta (16. kolovoza u Zagrebu i tjedan dana kasnije u Salzburgu) odlučit će se tko će biti u ždrijebu skupina Lige prvaka, a tko Europske lige.

Statistika je uvijek vrlo prevrtljiva, pa tako gledajući međusobne susrete, Salzburg je znatno bolji od Dinama, jednom je bio bolji u kvalifikacijama, a prije dvije godine u skupini Europske lige slavio je pobjede 4:2 i 5:1. No, s druge strane, Salzburg je sedam puta pokušavao ući u Ligu prvaka i uvijek je na kraju ispao te ostao bez nje.

Vlak ih ide gledati

– Želio sam Celtic, prisjećajući se kako smo prije 18 godina ušli u Ligu prvaka. No Salzburg nam je dužan, u par navrata bio je bolji, a sad smo u situaciji da mu pokušamo uzvratiti i uđemo u Ligu prvaka. Puno znamo jedni o drugima, a Marijan Vlak već danas će ih gledati uživo. To što u susretima sa Salzburgom imamo loše rezultate samo nam je motiv više da pokažemo našu pravu vrijednost. Igrači sad imaju više utakmica u nogama, iskusniji su, imaju iza sebe i Ligu prvaka – govorio je Zlatko Kranjčar koji je dobar dio karijere proveo upravo u Austriji.

– Ne treba uspoređivati ta vremena s današnjima, tada su Rapid i Austria bili iznad svih, Salzburg se počeo dizati dolaskom Otta Barića. A što ću vam reći, zabili smo jednom Željku Stinčiću, koji je tada branio za Salzburg, sedam komada, Krankl tri, ja dva... No, pustimo prošlost, danas je Salzburg nešto drugo, ulaže u stadion, igrače, u navijače... – pričao je Kranjčar. Stručni stožer plavih počet će polako s pripremama za te dvije utakmice doigravanja Lige prvaka.

– Da, ali prvo se pripremamo za Cibaliju, Hajduk i Inter. Snimat ćemo i analizirati Salzburg, ali opekli smo se u igri protiv Slavena Belupa nakon europske utakmice, ne želimo da se to dogodi i u Vinkovcima (danas u 19 sati, nap. a.) – kaže Cico.

U Salzburgu su se odmah počeli raspitivati o plavima, naš mladi reprezentativac koji igra u Salzburgu, Duje Ćaleta-Car, dobio je niz poziva iz Hrvatske, ali i od svojih suigrača koji su se raspitivali o plavima.

– Mogli smo izvući i puno lakšeg suparnika od Dinama. Mislim da su nam šanse podjednake, ali veselim se tim utakmicama iako smo pod velikim pritiskom, svi žele da uđemo u LP. Dosad nismo uspijevali, možda je baš sada vrijeme da to napravimo pobjedom nad Dinamom – javio se iz Salzburga Duje koji će biti i veliki špijun svom treneru uoči tih susreta.

– Jako dobro poznajem igrače Dinama, mogu svakoga pojedinačno analizirati – kazao je naš reprezentativac, koji nije igrao prije dvije godine u Maksimiru i sudjelovao u pobjedi 5:1, bio je na klupi.

Fernandesu kazna

U Dinamu moraju rješavati i druge probleme, Fernandes je nekorektno reagirao kad ga je Cico povukao s terena na utakmici s Koprivničanima.

– Fernandesa sam prijavio disciplinskoj komisiji, očekujem novčanu kaznu, to mu je opomena, ne bude li kako treba nakon toga, postoje i druge kazne, baš on mora biti primjer profesionalca na terenu i izvan njega – kazao je Kranjčar, a o mogućem odlasku Eduarda, ovaj put u Chelsea, dodao:

– On je europski prvak, možda Chelsea treba drugog vratara, 
ali u klubu mi nisu ništa o tome rekli. 

Prije dvije godine, Salzburg je bio znatno jači od Dinama, no danas Austrijanci imaju sasvim drugu momčad. Od prije dvije godine u momčadi su danas još samo Soriano i Hinteregger, a nema onih tada najboljih, otišli su Ramalho, Kampl, Alan, Ilsanker, Keita, Mano...

– Salzburg nikad igrački nije bio slabiji nego sad, ali ga se nikako ne smije podcijeniti. Treba igrati maksimalno, Dinamo sad ima puno više šanse nego prije dvije godine – kazao je Ognjen Vukojević, igrač bečke Austrije.

– Gazda sada više ulaže u Leipzig ovdje u Njemačkoj, nego u Salzburg – javio je iz Njemačke Ivica Olić.

Komentara 3

PA
pappmisi
09:02 06.08.2016.

Pametnom igrom mozemo ih dobiti, Ne upustiti se u jurnjavu po terenu i igrati jedan na jedan tu su oni jaki.

PE
peroilak62
15:59 06.08.2016.

Ovaj Dinamo je jako slab i trebat ce puno srece da prodje u Ligu prvaka.

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
08:54 06.08.2016.

Cico je želio gemišti ili bevandu a prokleta sudbina mu je donijela ovaj opasni Red Bull Salzburg koji bi ga mogel koštati posla i donijeti domoljubnu tugu kod nas modrih navijača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije