Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijo Tot

Trener Istre uoči Dinama otkrio koja je prednost za njegovu momčad: Mi smo na to navikli

'11.05.2011., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica finala Hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - NK Varazdin. Marijo Tot. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
1/2
19.03.2017.
u 11:00

– Svi pričaju da će Rijeka i Dinamo do kraja lakoćom pobjeđivati ostale klubove i odlučivati u dva međusobna susreta, no ja se ne slažem

Trener Istre Marijo Tot najtrofejniji je trener HNL-a uzme li se u obzir prosjek utakmica koje je vodio. Ukupno je u HNL-u vodio 19 utakmica (Dinamo, Lokomotiva, Istra), te jednu u kupu (Dinamo), a dvaput je podizao pobjednički trofej. Oba puta na klupi Dinama, s kojim je 2011. osvojio dvostruku krunu. Bio je te sezone pomoćnik Vahidu Halilhodžiću, no nakon njegove svađe sa Zdravkom Mamićem i odlaskom iz Maksimirske 128, Tot je postao glavni trener, te prvo uzeo prvenstvo, a onda i kup pobijedivši u finalu s 3:1 Varteks. Zanimljivo, u tom finalu Tot je vodio četvoricu sadašnjih važnih reprezentativaca – Vrsaljka, Kovačića, Kramarića i Badelja.

Hodžić će biti najveći problem

Danas od 15 sati na Aldo Drosini Tot će pak učiniti sve da svom bivšem klubu oduzme bodove nužne u borbi za naslov.

– Imam puno prijatelja u Dinamu, ali kad je utakmica, onda nema milosti. Ma kakav popust prema Dinamu, imam isključivo dodatni motiv da im se suprotstavimo što konkretnije i zagorčamo im život. Normalno da porivi nisu osvetnički, nema razloga za to, ali je poznato kako najveći iniciraju i najveću inspiraciju. Vjerujem u svoje igrače, mi nemamo što izgubiti, a oni moraju dobiti. U tome je značajna razlika – rekao je Tot, te dodao:

– Neće biti laka utakmica, Dinamo je u uzlaznoj formi i apsolutni je favorit, ali mi ćemo probati iznenaditi ih.

Najveći problem bit će zaustaviti Armina Hodžića, koji je u posljednjih šest utakmica postigao 10 pogodaka.

– Nećemo se fokusirati samo na Hodžića, on zabija zato što mu vezni red stvara šanse. Treba zaustaviti Ćorića, Sammira, Guilhermea – kaže Tot.

Dinamovi veznjaci bi na Aldo Drosini mogli imati problema zbog lošeg stanja travnjaka.

– Istina, teren baš i nije u idealnom stanju, to je naša prednost, jer smo navikli na njega – poručio je Tot.

Zanimljivo, dok je Tot u sezoni 2010./11. bio Halilhodžićev pomoćnik, plavi su izgubili samo dvije utakmice u sezoni, a jednu baš kod Istre 1961.

– Sjećam se te utakmice, Halilhodžić je dobio crveni. Ma Istra je specifično gostovanje, ovdje su Dinamo, Rijeka i Hajduk često gubili bodove – rekao je Tot i dodao:

– Nisam se baš čuo s Vahom u zadnje vrijeme, ali on je trener od kojeg sam puno naučio, uz njega sam se najviše usavršio. Bilo je zahtjevno raditi s njim, ali isplatilo se – kaže Tot.

U SAD-u gledali Bendera

U međuvremenu je Tot kratko vodio Lokomotivu, potom je nekoliko godina bio u kineskom nogometu, a od zime je u Istri. U kojoj je financijska situacija sad bolja nego proteklih godina. Kakav je šef predsjednik kluba, Amerikanac Glover?

– Glovera skoro nikada nema, ali kada dođe, donosi jako dobre ideje. Super surađujemo. Njegov je cilj od Istre napraviti stabilnog prvoligaša koji bi se borio za gornji dio ljestvice.

Za razliku od nekih prošlih sezona, Istra sada financijski stoji puno bolje. Plaće dolaze na vrijeme, a nogometaši Istre mogu se pohvaliti da su zimus bili na pripremama u SAD-u.

– Bili smo 16 dana u Casagrandeu kraj Phoenixa. Uvjeti su bili fenomenalni, a jednu večer smo svi otišli i na NBA utakmicu Phoenixa i Denvera, te navijali za našeg Bendera – prisjetio se Tot.

Na kraju je Tot otkrio kako vidi rasplet prvenstva.

– Svi pričaju da će Rijeka i Dinamo do kraja lakoćom pobjeđivati ostale klubove i odlučivati u dva međusobna susreta, no ja se ne slažem. Mislim da će i jedni i drugi kiksati protiv manjih klubova, a neka ti kiksevi počnu već u nedjelju u Puli. Što se tiče favorita za naslov, prije 10-ak dana rekao bih da je to sigurno Rijeka, ali vidio sam njene slabosti na Poljudu, dok se Dinamo sve više diže. Zato mislim da su sada šanse 50-50.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
matK.O.
17:06 19.03.2017.

da,šteta što nisu uspjeli iskoristiti tu prednost:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije