Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rujevica

Trener Igor Bišćan napustio klupu Rijeke! Zna se njegov nasljednik?

Igor Bišćan
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/9
22.09.2019.
u 21:16

Ovu odluku Igor nije donio preko noći već da se na taj potez dugo pripremao u dogovoru s vodećim ljudima iz kluba

Trener Igor Bišćan je uoči dvoboja s Istrom najavio kako napušta klupu Rijeke. Bišćan se na sastanku uoči početka utakmice oprostio od igrača. 

Ovu odluku Igor nije donio preko noći već da se na taj potez dugo pripremao u dogovoru s vodećim ljudima iz kluba. Klub je to potvrdio i objavom na svom Facebooku:

'Igor Bišćan više nije trener Rijeke. HNK Rijeka Igoru Bišćanu želi puno uspjeha u nastavku karijere'.

Nakon utakmice u kojoj je njegova Rijeka pobijedila Istru s 3:0, Bišćan se na terenu pozdravio sa svim svojim igračima. Na presici je potvrdio svoju odluku.

- Kao što znate, ja više nisam trener Rijeke, ovo je bila posljednja utakmica. Čovjek se u jednom trenutku zasiti nekih stvari i shvati da je bolje sreću potražiti negdje drugdje. Svi znate što je pratilo moj rad i rad moga stožera u Rijeci, nisu to bili normalni uvjeti za rad. Mi smo uspijevali ipak napraviti neke ozbiljne stvari, ali ni to nije bilo dovoljno. Ništa nije bilo dovoljno. Kad klub ne može funkcionirati kako treba, ni momčad ne može funkcionirati kako treba, ništa ne može funkcionirati - rekao je Igor Bišćan, te nastavio:

- Stalno smo se vraćali na negativu, a u takvim je okolnostima nemoguće ispuniti ambicije. Vremena su se promijenila, prošla su ona kad je Rijeka mogla kupovati beka za jednu utakmicu. Hvala svima koji su nam vjerovali, hvala na povjerenju predsjedniku kluba, i svakako najveća hvala mojim suradnicima i igračima, sad već bivšim. Želim svima u klubu sreću i želim Rijeci da pronađe trenera kojeg će se moći reći da mu je stalo do kluba kao što je meni. Meni je bilo jako stalo do kluba - zaključio je s vidno suznim očima i s knedlom u grlu Igor Bišćan.

Klub bi trebao preuzeti 36-godišnji Slovenac Simon Rožman, koji u ponedjeljak stiže u Rijeku.

Rožman je u karijeri vodio Celje i Domžale, a upravo je iz Domžala otišao prije dva tjedna. Bišćanov odlazak vjerojatno nije povezan sa željom HNS-a da ga dovede na klupu mlade reprezentacije, ali to nije isključeno.

Bivši trener Matjaž Kek želio je dovesti Rožmana za pomoćnika. Navodno je Rijekina delegacija prije nekoliko dana pregovora s Rožmanom, što znači kako je do razlaza s Bišćanom došlo nakon derbija s Hajdukom. 

>> Trebaju li očevi, baš kao Zidane, gurati sinove u prvu momčad?

Ključne riječi

Komentara 9

NE
Nenad54321
21:42 22.09.2019.

Šteta za Rijeku,bez obzira voljeli ga ili ne,on je odličan trener!

Avatar rubinet
rubinet
21:51 22.09.2019.

Bišćan je bio odličan igrač i na dobrom je putu biti odličan trener.

TO
Tomi0713
21:23 22.09.2019.

Mislim da ide u Osijek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije