Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Tonči Stipanović i Filip Jurišić u finalu SP-a: Sad tek kreće prava borba

Tonči Stipanović
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
13.02.2020.
u 14:20

U Zlatnoj skupini jedrit će ukupno 42 jedriličara iz cijelog svijeta, a regata završava u nedjelju

Splitski jedriličari Tonči Stipanović i Filip Jurišić zadovoljni su plasmanom u finale Svjetskog prvenstva u klasi Laser u Melbourneu te su poručili da su maksimalno motivirani za trodnevne finalne borbe koje počinju u petak.

- Tek od sutra kreće prava borba. Za sada sam zadovoljan, dobro jedrim uz pokoju malu grešku, ali ulazim u finale kao treći i samo treba tako nastaviti. Za sutra je najavljen nešto laganiji vjetar tako da će biti dosta težak dan, ali idem u borbu maksimalno motiviran -  rekao  je Tonči Stipanović, koji zauzima treće mjesto nakon kvalifikacija.

Jurišić je istaknuo da je u kvalifikacijama odradio dobar posao s ukupno šestim mjestom.

- Mogu kazati da sam zadovoljan. Čekaju nas još duga tri dana finalnih jedrenja u kojima će biti jako gusta borba. Osjećam se dobro i bez ikakvih očekivanja idem odjedriti do kraja najbolje što mogu - kazao je  Jurišić.

Sutra počinje finalna regata koja traje tri dana, a trenutno prvu poziciju drži Nijemac Philipp Buhl, dok je drugi Francuz Jean Baptiste Bernaz. Stipanović za Bernazom zaostaje četiri boda, a za prvim Buhlom šest bodova.

U Zlatnoj skupini jedrit će ukupno 42 jedriličara iz cijelog svijeta, a regata završava u nedjelju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije