Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Dalić odbio zasluženi državni novac, otkrivamo koliko je mogao uzimati a da ne makne prstom!

Dalić je zahvalio HNS-u na nominaciji i HOO-u na pokušaju uvrštenja u program
13. veljače 2020. u 08:48 32 komentara 83966 prikaza
Zlatko Dalić
Foto: Press Association/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Razvojni programi Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), u kojima je trenutačno 411 sportaša i sportašica te 92 trenera, obilježili su 36. sjednicu Vijeća HOO-a, održanu u Zagrebu pod predsjedavanjem čelnika HOO-a Zlatka Mateše.

Natalia Barulich OTIŠLA MU U NARUČJE Zbog njega varala dečka: Svjetski mediji o vezi kćeri zagrebačkog biznismena i slavnog nogometaša

Za početak je prihvaćeno obilje izvješća, među kojima je bilo i ono Nadzornog odbora koji je konstatirao da je nacionalna olimpijska udruga u prošloj godini poslovala sukladno zakonskim odrednicama RH, ali ''zeleno svjetlo'' tek treba dobiti na skorašnjoj skupštini.

Prihvaćeno je i Programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2019. godinu s realiziranim prihodom od 99,75 posto ili 162,7 milijuna kuna te izmijenjen Prijedlog financijskog plana za olimpijsku 2020. godinu s umanjenim iznosom za 1,4 milijun kuna (na sadašnjih 193,9 milijuna kuna).

Prihvaćene su i sve dopune programa poticanja sporta i olimpizma na lokalnoj razini, a u razmatranju o statusnim pitanjima NSS-a, potvrđeno je da je Hrvatski pikado savez ispunio uvjete za punopravno članstvo u HOO-u, a Hrvatski padel savez i Hrvatski go savez za privremeno članstvo.

Mnogo je izmjena i dopuna u pravilima, a potom i na listama sportaša i sportašica korisnika razvojnih programa HOO-a. U Razvojnom programu I (kadetski uzrast) od 1. siječnja 2020. godine ukupno su 72 korisnika, od kojih je gotovo polovica (35) novouvrštenih.

U Program poticaja sportašicama mlađih dobnih kategorija u ekipnim sportovima (I/2) od 1. siječnja 2020. uvrštene su četiri ženske kadetske reprezentacije: u košarci, vaterpolu (U-15), hokeju na travi i sinkroniziranom plivanju.

Luka Modrić HRVATSKI KAPETAN Španjolci otkrivaju: Real Madrid Modriću je rekao jako loše vijesti...

Ukupno je 57 korisnica sa 75-postotnim iznosom korištenja programskih sredstava. Razvojni program II/1 (juniorski uzrast) od početka je godine „pojačan“ s 32 nova korisnika pa je u njemu ukupno 96 sportaša i sportašica.

U Razvojnom programu II/2 od 1. siječnja ukupno je pet mlađedobnih reprezentacija sa 64 sportaša i sportašice: ženska košarkaška U-16 reprezentacija (12 sportašica) sa stopostotnim korištenjem programa te četiri ekipe/momčadi sa 75-postotnim korištenjem programa: muška košarkaška U-18, ženska odbojkaška U-19 te ženska U-16 i muška U-19 vaterpolska reprezentacija. U Razvojnom programu III (mlađi seniori i seniorke) ukupno su 92 korisnika, od kojih čak 79 sa stopostotnim korištenjem programskih sredstava.

U Olimpijskom programu Tokio 2020. trenutačno je 110 kandidata, a 26 ih je s ostvarenom olimpijskom normom. Sukladno planu, HOO je u 2019. godini sufinancirao rad 100 trenera iz 40 sportova, razvrstanih u šest kvalitativnih kategorija, za što je izdvojeno oko 11 milijuna kuna.

S početkom olimpijske 2020. godine u HOO-ovu programu potpore rada trenera 92 su korisnika. Inače, među 11 vrhunskih trenera nema nogometnog izbornika Zlatka Dalića koji je još prošle godine zahvalio HNS-u na nominaciji i HOO-u na pokušaju uvrštenja u program.

Mario Mandžukić Vraća se u formu VIDEO Kasno je sada za kajanje: Mandžukić na savršen način odgovorio na kaos u Juventusu

Dalić je ostao dosljedan pri odricanju tog statusa, s kojim bi od 1. siječnja ove godine imao i pravo na 24.000 kuna mjesečno u bruto iznosu (govorimo o otprilike 15 tisuća kuna neto). 

Hrvatski nogometni savez dobio je pozitivno mišljenje Vijeća HOO-a za pokretanje postupka primitka u hrvatsko državljanstvo dviju nogometnih vratarki – iskusne 24-godišnje Kanađanke Stephanie Bukovec, trenutačno članice amsterdamskog Ajaxa, i vrlo perspektivne 15-godišnje Amerikanke Savanah Sabo.

Osim hrvatskih korijena i iskazane želje za nastupanjem za domovinu svojih baka i djedova, obje su, prema procjeni struke u HNS-u, kvalitetna rješenja za prilično deficitarnu poziciju nacionalne čuvarice mreže u postavama „ženskih vatrenih“.

Vijeće HOO-a potvrdilo je termin i mjesto održavanje sjednice Skupštine HOO-a, koja je zakazana za 27. veljače 2020. u Zagrebu. 

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
  • trudimSe:

    Daliću, svaka čast, kapa do poda

  • Mikula2:

    Ima,dakle, još idealista kojima je ponos i domoljublje ispred novčane dobiti.Dok je njih ima i nađe za hrvatsku budučnost.

  • Oluja:

    Bravo!