Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA MIAMI

Tomljanović propustila četiri meč-lopte

Ajla Tomljanović
Renato Branđolica
23.03.2010.
u 20:41

Petra Martić plasirala se u 2. kolo velikog WTA turnira u Miamiju, što nije pošlo za rukom 16-godišnjoj Ajli Tomljanović, koja je u dvoboju protiv Kazahstanke Švedove propustila četiri meč-lopte.

Jaroslava Švedova slavila je sa 6-7(1), 7-6(3), 7-5, nakon dva sata i 41 minute igre.

Švedova, 48. tenisačica svijeta, ušla je, dakako, kao veliki favorit protiv mlade Zagrepčanke, koja na WTA ljestvici zauzima 226. mjesto, a za nastup na Sony Ericsson Openu dobila je pozivnicu organizatora. Međutim, na terenu se vodila vrlo ravnopravna bitka, u kojoj je Tomljanović stigla na prag pobjede. Vodila je sa 5-4 u trećem setu i propustila čak četiri meč-lopte servirajući za pobjedu, od toga dvije vezane, 40-15. Nakon propuštene prilike, novu nije dobila. Švedova je držala servis za vodstvo 6-5, a potom s još jednim breakom trasirala put prema 2. kolu, nakon dva sata i 41 minute igre.

Tomljanović je u prvom setu zaostajala 4-2, a nakon što je uspostavila ravnotežu, izvukla je 0-30 na svom servisu kod rezultata 5-4 za Švedovu. Nešto kasnije, napravila je još jedan break za vodstvo 6-5 i servis za set, ali nije uspjela. No, u tie-breaku je povela sa 6-0 i završila tu igru sa 7-1.

Drugi set krenuo je sjajno za hrvatsku tinejdžericu, povela je sa 3-0. No, Švedova se vratila na 3-3, a set je opet bio odlučen u tie-breaku, u kojem je 22-godišnja Kazahstanka bila bolja sa 7-3. U trećem je setu Tomljanović napravila break u trećem gemu i držala prednost sve do već opisane završnice.

Raspoloženje hrvatskih navijača popravila je Petra Martić, koja je sa 5-7, 7-6(1) 6-3 svladala Francuskinju Julie Coin nakon dva sata i 14 minuta igre. Bio je to njihov drugi susret i druga pobjeda za 19-godišnju Hrvaticu, koja je trenutačno na 74. mjestu WTA ljestvice, dok je Coin 82. na rang-ljestvici. Martić je, baš kao i Tomljanović, dobila pozivnicu za glavni turnir.

Ni u ovom dvoboju nije nedostajalo dramatike i preokreta. Martić je u prvom setu povela sa 3-1, ali je u šestom gemu izgubila servis-gem u kojem je imala 40-15. U 12. gemu Coin je s još jednim breakom osigurala prvi set.

U drugom je setu Martić tri puta imala break prednosti, dva puta je servirala za set, a kod vodstva 6-5 imala je i 30-0. Međutim, ništa od toga nije joj bilo dovoljno. Ipak, projurila je kroz tie-break u kojem je slavila sa 7-1.

U trećem je setu Martić napravila break za 2-0, ali ovoga puta nije dopustila reprizu drugog seta. Sigurno je držala servis, ne dopustivši 27-godišnjoj Francuskinji niti jednu break-loptu.

Martić će u 2. kolu igrati protiv 18. nositeljice i još jedne Francuskinje Aravane Rezai, koja je 21. na WTA ljestvici, a Martić još nikada nije igrala protiv nje.

Karolina Šprem zapela je u 2. kolu kvalifikacija. Izgubila je od Bugarke Cvetlane Pironkove 7-6(3), 6-1. Varaždinka, trenutačno 86. tenisačica svijeta, izborila je breakom u 11. gemu prvog seta priliku za vodstvo u setovima, ali je nije iskoristila. U tie-breaku je bilo izjednačeno do rezultata 3-3, a onda je Pironkova, 117. igračica na WTA ljestvici, osvojila četiri poena u nizu.

U drugom setu više nije bilo prave borbe, Pironkova je ispustila tek jedan gem te ostvarila treću pobjedu u petom međusobnom susretu protiv Karoline Šprem.

WTA Miami, 1. kolo:
Martić - Coin 5-7, 7-6(1), 6-3
Švedova - Tomljanović 6-7(1), 7-6(3), 7-5

kvalifikacije, 2. kolo:
Pironkova - Šprem 7-6(3), 6-1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije