Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedan je otkriće

Tko su igrači koji su sačuvali izglede Hrvatske da ipak ode na SP?

Hrvatska Mađarska
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/9
30.11.2018.
u 21:31

Nakon svega postavlja se pitanje je li sve ovo dovoljno da se napravi čudo i da Hrvatska ipak ode na SP.

Mnogi koji ne prate pozorno domaću košarku, a gledali su kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska – Mađarska, zacijelo su imali dosta upitnika. Jer, hrvatske boje branili su njima i neki nepoznati igrači.

Oni manje informirani čudili su se gdje su naši najbolji košarkaši pa ćemo ponoviti da oni u ovim zimskim prozorima (studeni, veljača) naprosto ne mogu igrati za nacionalnu vrstu jer rade svoj posao preko Atlantika, u NBA ligi.

Rozić se vratio

Isto vrijedi i za naše euroligaške igrače Krunu Simona, Leona Radoševića i Antu Tomića jer je, u ratu s Fibom, Euroliga svojim rasporedom puno toga učinila da igrači njihovih klubova ne igraju za svoje reprezentacije. Doduše, treba tu reći i da se na Tomića i Radoševića ionako nije moglo računati jer se Ante oprostio, a Leon nikad i nije imao veliku želju igrati za seniore Hrvatske. Doduše, treba reći da je za ovu utakmicu u Litvi izbornik Anzulović možda i mogao dobiti Simona, jer su Srbi uspjeli isposlovati kod Efesa da im pusti Micića da pomogne protiv Grčke, a dobili su i dva igrača Bayerna, Jovića i Lučića. No što je, tu je.

Hrvatska Mađarska
1/8

Hrvatska će na favoriziranu Litvu s nekolicinom igrača koji prvi put igraju na ovoj razini pa će izborniku Anzuloviću možda biti bolje da se zatvori u kraću rotaciju i to onu s iskusnijim igračima jer nas u Vilniusu u nedjelju čeka puna dvorana borbenih litavskih navijača. Najbolji igrač u pobjedi nad Mađarskom (74:69), koja nas je održala iznad površine, bio je Miro Bilan, centar vodećeg francuskog prvoligaša Asvela, kluba kojem je vlasnik i predsjednik Tony Parker. Najveće otkriće bio je Martin Junaković, razigravač Šibenika. Martin je vršnjak i ponajbolji prijatelj Darija Šarića koji se tek sada uozbiljio pa tek sada i pokazuje potencijal.

Jako dobru šutersku dionicu, ali i defenzivnu rolu, imao je još jedan igrač iz drugog plana, a to je Domagoj Bošnjak. Donedavni cibonaš, sada cedevitaš, zabio je četiri trice, a pri tome je jako dobro čuvao najopasnijeg suparničkog igrača Vojvodu. Sasvim uspješno, svoju stabilizacijsku rolu odigrao je povratnik Marin Rozić (35), koji je u majici s nacionalnim grbom zaigrao prvi put nakon 2009. Iskustvom, ali i umijećem pomoći može i Hrvoje Perić (33), krilni igrač talijanskog prvoligaša Triestea. Perić je vezivni faktor u obrani, a ima i dobrih rješenja u napadu i vratio se u nacionalnu vrstu kao solidno rješenje u nemogućnosti angažmana Šarića.

NBA igrači imali priliku

Luka Babić (Istanbul), igrač za kojim je kukao bivši izbornik Petrović, opet je u sastavu, ali još uvijek daleko od svoje najbolje forme. No njegov imenjak Božić (Zadar) došao je u formi najkorisnijeg igrača ABA lige, ali jr protiv Mađara nije uspio demonstrirati . Upravo je Babić taj koji, u nedostatku razigravača, pokriva razigravačko mjesto kada je Junaković na klupi. Čini to i “combo” bek Mustapić (Cedevita), a još uvijek se čeka doprinos Splitova Kalajžića. Dvanaesti igrač je Čakarun iz slovenskog ABA drugoligaša Primorske i on je upao jer se Darko Planinić ispričao obiteljskom situacijom. U sastavu su još i najbolji strijelac ABA lige Zubčić te Cedevitin centar Žganec, a nakon svega postavlja se pitanje je li sve ovo dovoljno da se napravi čudo i da Hrvatska ipak ode na SP. Od ovih igrača to očekivati nije ni fer, kada nam to već omogućili nisu NBA igrači, a imali su priliku.

Komentara 3

Avatar links
links
07:52 01.12.2018.

nisu ovi momci krivi što su tu... strašno je kako to izgleda i unatoč suludim "prozorima" Fibinim, žalosno ej da mi nemamo 5-6 kvalitetnih igrača koji bi nas mogli izgurati kroz kvalifikacije... ovi momci koji su se zatekli ovdje, većina njih je klasa nekadašnje Hrvatske lige... a tada je to bila 3 liga.

BI
binki
22:11 30.11.2018.

Postaviti Anzulovića na ovu poziciju je namjerna opstrukcija hrvatske .

DU
Deleted user
22:28 30.11.2018.

Mišljenja sam da smo igračkim potencijalom koji nam sada stoji na raspolaganju pitanje odlaska na prvenstvo ionako riješili na za nas loš način. Gledao sam jučer igru - između "prve" i "druge" petorke je razlika velika, jednostavno toliko velika da se bez problema prosulo 15+! Za dulje vrijeme velika natjecanja odigravat će se bez reprezentacije Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije