Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOJAN IVKOVIĆ

U moju reprezentaciju mogu samo momci kakve bih uzeo za zeta

29.11.2018.
u 17:06

– Ako je netko bezobrazan, a ja uzvratim istom mjerom, onda sam za njih Srbin, a ako napravimo neki dobar rezultat, onda sam Hrvat.

Stojan Ivković (52), mađarski izbornik, u iduća tri mjeseca dvaput će se sučeliti s Hrvatskom, no bude li slavio već u četvrtak u Osijeku, naša bi vrsta mogla izgubiti i teoretske izglede za odlazak u Kinu.

Ivković je rođen u Dubrovniku, a odrastao je u Crnoj Gori, gdje mu (u Kotoru) još uvijek živi majka koju nastoji što češće posjećivati, a u tim prigodama nikad ne zaobilazi Dubrovnik, u kojem ima bliske rođake.

U vaterpolu moji uvijek slave

– Majka mi je Hrvatica, a otac Srbin, a ja jako volim Crnu Goru jer sam tamo odrastao. Kao osobi iz miješanog braka, meni je najlakše gledati vaterpolo. Prije svakog velikog natjecanja otvaram šampanjac jer sam siguran da će medalju osvojiti neka od mojih zemalja – Crna Gora, Hrvatska, Srbija ili Mađarska, u kojoj već godinama živim.

A njegovi Mađari ovako ga doživljavaju:

– Ako je netko bezobrazan, a ja uzvratim istom mjerom, onda sam za njih Srbin, a ako napravimo neki dobar rezultat, onda sam Hrvat. Nakon EP-a, na kojem smo izborili prvu pobjedu nakon 48 godina i prošli u osminu finala, ja sam za njih Hrvat.

A što li bi tek bilo kada bi Mađarsku odveo na SP?

– U današnje vrijeme rezultat ti ništa ne znači i preko noći lako ostaneš bez svega što si stvarao. Znate kako je, uvijek oko vas ima “stručnjaka” koji ništa ne rade, ali sve znaju.

S tim se vjerojatno suočava i hrvatski izbornik Anzulović, koji je mnoge u Hrvatskoj iznenadio svojim izborom igrača.

– Kao suparniku meni se to ne sviđa jer ne znam na što da se pripremim, a i ta momčad ima kvalitetu. Anzulović u Bilanu, Periću i Babiću još uvijek ima igrače koji igraju na višoj razini od naših najboljih igrača. Osim toga, da vam je Katić tu, mi bismo se za njega lakše spremili nego za Junakovića, koji igra divlje.

Je li ga više iznenadio poraz Hrvatske od Rumunjske u Zadru bez NBA igrača ili poraz Hrvatske u Poljskoj s četvoricom NBA igrača?

– Poraz od Rumunjske jer Poljska je dobra, čvrsta momčad i izgubiti od njih na njihovu terenu nije iznenađenje nikome. Ja znam da bi, da vam je netko prije nekoliko godina rekao da ćete u košarci izgubiti od Rumunjske, to zvučalo kao odličan vic i umrli biste od smijeha. Baš kao i da ćete strahovati od Mađara. No, vremena se mijenjaju.

Repka kao sanatorij

Nama i dalje nije jasno kako smo s četiri NBA igrača u četiri dana izgubili dvije utakmice.

– Možeš imati ne znam koga ako nemaš kemiju u momčadi. Kod mene, za reprezentaciju može igrati onaj kojeg bih ja mogao imati za zeta. Mi smo u ogromnim problemima što naši igrači u svojim inozemnim klubovima ne igraju, ali imamo kemiju i oni jedva čekaju da se okupe jer to je njima sanatorij.

Stojan je oženjen poznatom košarkašicom Timeom Beres.

– Supruga mi je šefica, ona me pegla, jer je članica četveročlanog Stručnog savjeta Mađarskog košarkaškog saveza. Osim toga, direktorica je ženske reprezentacije i vodi košarkašku akademiju. Timea je 105 puta igrala za Mađarsku, a klupski je nastupila na četiri Final Foura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije