Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA O LEGENDI

Tko je najveći veznjak? Iniesta: Modrić je jedan od najboljih ikad

Barcelona razbila Real u Madridu i pobjegla na 14 bodova prednosti
Foto: RAFA CASAL
1/3
01.11.2022.
u 18:35

Zanimljivo, upravo su Španjolac i kapetan hrvatske reprezentacije češto najspominjanija imena u raspravi na društvenim mrežama o tome tko je najbolji vezni igrač svih vremena.

Andrés Iniesta, jedan od legendarnih igrača Barcelone modernog doba, dao je intervju za španjolski AS u kojem je pričao o članu Real Madrida i kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću.

I dok Iniesta u 38. godini igra za japanski Vissel Kobe, naš veznjak je s 36 među predvodnicima i u klubu, i u nacionalnom dresu.

Španjolski veznjak bio je pun hvale za Vatrenog.

- Mi smo igrači različitih profila, ali u isto vrijeme slični po poziciji na terenu, koncepciji igre, baratanju loptom... On je jedan od najboljih veznjaka koji postoje i jedan od najboljih ikad. On je referenca za svoju momčad i nije lako provesti toliko godina u klubu poput Madrida i napraviti razliku - prokomentirao je Iniesta. 

Andres Iniesta of FC Barcelona competes for the ball with Luka Modric of Real Madrid during the match of La Liga between Real Madrid and Futbol Club Barcelona at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain. April 23, 2017. (Foto © nph / ) /PIXSELL
Foto: nph/NORDPHOTO

Bivši reprezentativac Furije, s kojom je osvojio dva Europska i jedno Svjetsko prvenstvo, nahvalio je i sjajan Realov trojac - Modrića, Kroosa i Casemira - koji je tijekom svog mandata redao trofeje u Madridu. Casemiro je u međuvremenu otišao u United.

- Taj madridski trojac jedan je od najboljih koji je ikada postojao. Osvojili su mnoge titule i bez sumnje je jedan od najboljih, baš kao i mi. Ono u čemu sam uživao igrajući uz Xavija i Busija (Busquetsa, op. a.) nisam više doživio - zaključio je. 

Iniesta je u Barcelonu stigao 1996. godine, a promociju u prvu momčad dočekao 2002. Idućih 16 godina, sve do odlaska u Japan nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, bio je stalan član Barce. 

U 674 je službenih nastupa prema Transfermarktu u dresu Blaugrane postigao 57 golova i dodao 138 asistencija. U nacionalnom dresu skupio je 131 nastup i dao 14 golova, uz 30 asistencija. Danas je kapetan Vissela, 12. momčadi na ljestvici japanskog prvenstva. 

>> Pogledajte: Nevjerojatni Luka Modrić srušio rekord Christiana Ronalda

Komentara 1

TO
Tomi
20:09 01.11.2022.

Luka najjaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije