Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Mihaljević

Talentirani mladić među ‘male vatrene’ stigao iz Bundeslige

Ivan Mihaljević
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/3
01.06.2018.
u 07:06

Poziv u reprezentaciju za mene je ostvarenje dječačkog sna. Ne može svaki igrač reći da je igrao za svoju domovinu i predstavljao je u Europi i svijetu, doista sam ponosan – kaže Ivan

Među četvoricom igrača iz inozemnih klubova koje je izbornik hrvatske U-19 reprezentacije Robert Jarni pozvao za prijateljske susrete s Bosnom i Hercegovinom našao se i Ivan Mihaljević iz njemačkog Unterhachinga.

Zapazio ga je savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić na utakmici protiv Greuther Furtha. Mihaljević je kapetan kadetske momčadi Unterhachinga, ali nastupa i za juniore.

Ivan Mihaljević
1/15

S nepunih 17 godina postao je najmlađi član naše U-19 reprezentacije koja će kroz kvalifikacije pokušati izboriti plasman na Europsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Armeniji.

– Poziv u reprezentaciju za mene je ostvarenje dječačkog sna. Ne može svaki igrač reći da je igrao za svoju domovinu i predstavljao je u Europi i svijetu, doista sam ponosan – kaže Ivan.

Dolazak u Unterhaching, u kojeg ga je pozvao trener koji ga je prije trenirao u Münchenu, bio mu je bio prvi veliki korak u karijeri. Nedavni susreti s BiH prvi su mu službeni u reprezentativnom dresu. Zanimljivo, Mihaljević je rođen u Njemačkoj, roditelji su mu iz BiH, ali sjetili su ga se jedino u Hrvatskoj.

– Da sam mogao birati, odgovor bi bio isti. Moje srce kuca samo za Hrvatsku.

Nadimak “Mini Vatreni” Mihaljeviću bi se mogao dodijeliti samo zbog godina. Sa svojih 190 centimetara izvrstan je u zračnim duelima, a specijalnost mu je skok-igra. Igra na poziciji stopera, ali može pokriti i lijevog bočnog i zadnjeg veznog. Idol mu je Sergio Ramos, a u domaćim okvirima Dejan Lovren, uz kojega ga veže i jedna zanimljivost. Naime, njih dvojica imaju zajedničke prijatelje u Varaždinu, preko kojih mu je Lovren poslao dres i kopačke.

– On i Ramos su mi putokaz da se u nogometu može uspjeti samo ako imaš jasne ciljeve i ako vjeruješ u sebe. Nadam se da ću im se jednog dana približiti i da ću i zaigrati u nekom od najvećih europskih klubova.

Najveća je želja svakog malog vatrenog zaigrati u A reprezentaciji. Zanimljivo, Mihaljevićev otac i izbornik Zlatko Dalić rodom su iz istog mjesta, Potočana, nedaleko Livna, iz kojeg korijene vuku i predsjednik HNS-a Davor Šuker i bivši izbornik Niko Kovač. Ivan nikada nije osobno upoznao Dalića, ali njihove obitelji dobro se znaju. Ivanov dida i izbornikov tata se druže.

– Mi Livnjaci poznati smo po nogometu i siru, ha-ha. Šalu na stranu, naravno da nitko ne bi bio sretniji od mene kada bi me Dalić jednoga dana pozvao u reprezentaciju – govori Ivan i kroz smijeh dodaje: – Ne znam jesu li dida i on razgovarali o meni, ništa mi nisu rekli.

Ivan Mihaljević
1/13

Komentara 4

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
01:14 02.06.2018.

Bravo Hrvatski Reprezentativac!!! Bravo Hrvatska!!! Koliko mi imamo Talenata!!!! Nevjerojatno!!!!! Naprijed Hrvatska

ĆI
ćiro
14:43 16.08.2018.

Tako se voli Hrvatska!

BR
branka1958
13:59 01.06.2018.

Ti si vidio Hrvatsku u prolazu kao vecina Bosancerosa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije