Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HANŽEK

Svjetski kuglači poručili: Nema nigdje bolje janjetine

13.09.2021.
u 17:44

– Svi smo u dobroj formi, Ryan očito baca jako daleko, a vidio sam Filipa i Toma na treningu ovdje. Možda nam neće trebati ona linija od 23 metra, ali uvijek je dobro kad možemo raspravljati o tako dalekim hicima

Pet prvih kuglača sa svjetske rang-liste odmjerit će znanje večeras (19.30 sati) na 7. Memorijalu Ivana Ivančića koji će se održati na travnjaku kod zagrebačkih fontana. Nastupit će Ryan Crouser (ove sezone 23,37), Joe Kovacs (22,72), Tomas Walsh (22,47), Michal Haratyk (22,17) i Filip Mihaljević (21,98).

– U Zürichu smo nastupali na glavnom trgu, ali nismo dobili punu pozornost, nisu nas prikazivali na televiziji, ni na velikom ekranu, međutim ovdje ćemo mi biti glavni i potrudit ćemo se da napravimo dobar show i zabavimo sebe i publiku. U dobroj sam formi i stvarno se nadam da ću skinuti dosadašnji loš dojam hrvatskih bacača. Nadam se hicu preko 21 metar, što će zadovoljiti mene, mog trenera, a nadam se i širu publiku – istaknuo je Filip Mihaljević.

Novozelanđanin Walsh nije bilo lani, ali ima četiri pobjede u Zagrebu.

– Vrijeme je za petu, zar ne? Prošla je godina bila prva od 2014. da nisam bio u Zagrebu. Nedostajalo mi je ovo natjecanje kad sam ga gledao na televiziji, nedostajali su mi navijači, nedostajala mi je janjetina nakon mitinga, brbljanje s dečkima i prekrasno vrijeme koje provodimo u Zagrebu – istaknuo je Tomas.

Joe Kovacs je aktualni svjetski prvak.

– Svi smo u dobroj formi, Ryan očito baca jako daleko, a vidio sam Filipa i Toma na treningu ovdje. Možda nam neće trebati ona linija od 23 metra, ali uvijek je dobro kad možemo raspravljati o tako dalekim hicima i novim rekordima – istaknuo je.

Ryan dolazi u Zagreb kao olimpijski pobjednik iz Tokija.

– Jako je puno hitaca potrebno, deseci tisuća u karijeri da bi se bacilo 23 metra. Čast mi je što sam ovdje i što ću sezonu završiti na jednom od svojih najdražih mitinga, na ovom fantastičnom bacalištu i pred sjajnim navijačima – rekao je.

Natjecanje u bacanju kugla pokraj fontana ove se godine prvi put izravno prenosi u više od 100 zemalja svijeta. Ulaz je slobodan, ali uz COVID putovnicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije