Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POGUBNE IDEJE'

Svjetski i regionalni mediji raspisali se o vijesti koju je doznao VL: 'Boban izazvao potres u Uefi'

Events - Festival dello Sport 2021 - Saturday
Ettore Griffoni / IPA
25.01.2024.
u 10:28

Boban je, očito, jako razočaran postupkom Čeferina i smatra da je izigrao temeljna načela onoga za što bi se Uefa trebala zalagati, a to je transparentnost i poštenje te poštovanje Statuta.

Nogometni svijet šokirala je vijest da Zvonimir Boban, dosadašnji glavni čovjek za nogometna pitanja u Uefi, napušta krovnu europsku nogometnu organizaciju zbog neslaganja s predsjednikom Aleksandrom Čeferinom. Razlog je taj što je Čeferin odlučio promijeniti Statut Uefe kako bi si osigurao još jedan mandat na mjestu prvog čovjeka europskog nogometa, a Boban preko toga iz moralnih razloga nije želio prijeći, odnosno zažmiriti na jedno oko, što je od svojih najbližih suradnika, pa tako i od Bobana, tražio Čeferin.

GALERIJA Zvone Boban napušta Uefu zbog sukoba s Čeferinom

Events - Festival dello Sport 2021 - Saturday
1/5

Svjetski mediji te oni iz regije raspisali su se o odlasku hrvatske legende iz krovne europske nogometne federacije. Vijest je to koja je svakako razbudila Europu i svijet u jutarnjim satima. Boban je, očito, jako razočaran postupkom Čeferina i smatra da je izigrao temeljna načela onoga za što bi se Uefa trebala zalagati, a to je transparentnost i poštenje te poštovanje Statuta.

– Boban pismom šokirao UEFA-u, zbog "pogubne ideje" Čeferina poručio je da odlazi – javlja BiH portal Klix. 

– Potres u UEFA-i: Boban podnio ostavku uoči Kongresa – piše talijanska Gazzetta dello Sport uz komentar:

– Hrvat napušta Nyon ne slažući se s promjenom statuta koju želi Čeferin, a koja bi omogućila predsjedniku da se ponovno kandidira i nakon 2027. godine. Europska nogometna federacija poručuje: Boban odlazi uz dogovoren sporazum. 

– Ostavka najvišeg dužnosnika otkriva napetost u vrhu europskog nogometa – napisao je britanski The Times uz dodatak.

– Dužnosnik Zvonimir Boban rekao je da odlazi iz Uefe zbog prijedloga koji bi čelnicima organizacije mogao omogućiti produljenje mandata i ovlasti.

VEZANI ČLANCI:

– Zvonimir Boban donio šokantnu odluku: Napuštam UEFA-u, Čeferin je napravio poguban potez – piše N1 Bosna i Hercegovina. 

 

Komentara 12

CR
crocro
12:08 25.01.2024.

Princip i poštenje, čestitka na postupku Zvonimire. Slovenci su mali ali žele dominirati svuda i svugdje. Nogometna nacija su neprimjećeni a njihov predstavnik želi krojiti pravdu nogometnim velikanima u koje se svrstava i Hrvatska. Nije samo on jedini slovenac kojii želi izigrati i mijenjati ustanovljeno, tu su i slovenski dužnosnici koji su izigrali i svojim postupcima osramotili arbitražni sud. A da o ucjenama i kočenju Hrvatske ne ističem. Prema tome, svaka čast Bobanu na pravilnoj odluci. Ako Čeferin uspije promijeniti statut, dogoditi će se teški poremećaji i posljedice u funkcioniranju same organizacije UEFE.

KU
Kujttim
12:54 25.01.2024.

Boban je u UEFA-i radio na dvama projektima. Tu su UEFA Football Board čiji je bio Chief i Youth Football Forum. Za ovo prvo znam da su članovi proslavljeni igrači i treneri- Capello, Laudrup, Klinsmann, Koeman, Zidan. Drugim riječima, to je kao kada su prije 25 ili 30 godina, u Hajduku, veterani vodili glavnu riječ. Evo to je radio Boban i to vrlo uspješno. I za taj posao je bio odlično plaćen.

Avatar CUBE
CUBE
22:17 25.01.2024.

Slovenac uhvaćen s pekmezom u prstima ! Njima nije za vjerovat osim onog @haškog robijaša EU Hanesa, ali on je Bosanac 🤓

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije