Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJA MOMČAD

Svi se pitaju jedno pitanje vezano za Premiership, a nitko ne zna odgovor

Paul Pogba
Foto: Markus Gilliar/DPA/PIXSELLL
1/5
26.04.2019.
u 22:34

Stavi li se kreativac Bluesa u vezni red kao ofenzivniji član umjesto Pogbe, imali bismo savršen sastav najboljih 11

Udruženje profesionalnih nogometaša Engleske (PFA) izabralo je najbolju momčad lige za sezonu na izmaku. Dugoočekivano proglašenje najboljih nije moglo bez kontroverzi, no nikad ne možete zadovoljiti sve kad se izbor za svaku poziciju na terenu suzi na jednog igrača. Od jedanaestorice u najboljoj postavi čak je deset igrača iz Manchester Cityja i Liverpoola.

Krenimo redom, na vratima je bila glavna dilema između dva brazilska čuvara mreže, ujedno i čuvara mreže najboljih momčadi lige. Vratar Manchester Cityja Ederson ostvario je malu prednost ispred Liverpoolovog vratara Alissona Beckera. Tu nema previše kontroverze, budući da su Brazilci odigrali dvije dosta slične sezone s gotovo istim brojem primljenih golova i utakmica u kojima su sačuvali mrežu netaknutom. Nekako se izbor u konačnici sveo na osobne preferencije.

Redsi okupirali obranu

Obranu predvodi potpuno zasluženo najbolji ovosezonski igrač lige Virgil Van Dijk, a uz njega su u posljednjoj liniji dvojica klupskih kolega. Na desnom beku je Trent-Alexander Arnold, a na lijevom je jedan od najboljih kreativaca lige. Baš onako kako to u Bundesligi radi Joshua Kimmich, u Premier ligi Andrew Robertson bio je branič s uvjerljivo najviše asistencija (9). Posljednje mjesto u obrani je, potpuno zasluženo, uzeo još jedan igrač Cityja - Aymeric Laporte.

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši

Prave poslastice za sve kritičare počinju u veznoj liniji. S dvije trećine veznog reda nitko nema nikakvih problema, ili bar ne bi trebao imati. Fernandinho i Bernando Silva vjerojatno su bili najpodcjenjeniji pojedinci građana ove sezone i odlično je vidjeti da im se pridaje pozornost koju zaslužuju.

Sterling predvodi napad

Najveće iznenađenje je uključivanje Paula Pogbe u momčad. Jedini igrač u ovom sastavu koji nije član Redsa ili građana odigrao je fenomenalna tri mjeseca s ubrizganim ‘Solskjaer efektom’ nakon odlaska Josea Mourinha, kad je postigao nestvarnih devet pogodaka, imao gotovo tri ključna dodavanja po utakmici te, najvažnije, igrao s puno više volje, ali osim tog razdoblja jednostavno nije bio na razini, što su primijetili gotovo svi.

– Jako sam iznenađen što je po mišljenju ostalih igrača bio dovoljno konstantan da su ga odlučili uvrstiti u najboljih 11– izjavio je Alan Shearer.

U napadu je pak bilo najteže izabrati jer čak se osam napadača bori za Zlatnu kopačku. U konačnici je prednost dobio drugi najbolji igrač lige Raheem Sterling uz svojeg kolegu Sergija Agüera te Liverpoolova Sadia Manéa koji je bio najbolji pojedinac u napadu Redsa. Od neuključenih igrača, najviše se prašine podignulo oko Edena Hazarda koji je bio umiješan u više golova (29) ove sezone negoli bilo koji drugi igrač. Stavi li se kreativac Bluesa u vezni red kao ofenzivniji član umjesto Pogbe, imali bismo savršen sastav najboljih 11.

>>> Pogledajte kako se grb Dinama mijenjao kroz povijest

 

Komentara 2

BL
blekpanther
23:22 26.04.2019.

A sta komentirati kad niko ziv nerazumi sta je pjesnik htio reci!

DU
Deleted user
06:58 27.04.2019.

Cifre za igraće Hrvatske čine se realnima u odnosu na ostali dio Europe/Svijeta, mada sam veliki protivnik tako visokim cijenama igrača? Bojim se da će to uništiti nogomet! Zapravo se to već i desilo i podjelilo Svijet na desetak strašno jakih momčadi, možda i manje, dok su svi ostali tu za popunjavanje kojekakvih drugorazrednih liga, koje su postale negledljive? Čini se da u EU igra samo par momčadi, ostali su "nestali" te godinama već "ne postoje" na karti Svjetskog nogometa"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije