Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPALADUIM ARENA Doder i Sjonstrand bili su najbolji pojedinci u pobjedi nad Španjolcima

Šveđani iznenađujuće lako svladali Španjolce

VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
19.01.2009.
u 18:29

Reprezentacija Švedske s nevjerojatnom je lakoćom izborila pobjedu protiv Španjolaca. Na krilima izuzetno raspoloženog Dodera i fantastičnog vratara Sjonstranda, Riverine su izabranike ostavljali bez ideje i u napadu i u obrani.

Švedska je na krilima sjajnog vratara Johana Sjostranda koji je sakupio čak 21 obranu, te Dalibora Dodera koji je postigao 11 pogodaka iz samo 13 šuteva svladala Španjolsku sa 34-30.

Šveđani su već nakon dvije minute imali prednost 3-0, pa su Španjolci bili u stalnom lovu na rezultat. Iako su sredinom prvoga poluvremena stigli na samo 8-7, na odmor se otišlo sa čak šest golova prednosti za skandinavski sastav (19-13).

Početkom nastavka prednost je otišla i na maksimalnih sedam razlike (21-14), no Španjolci se nisu predavali, obranom 5-1 uspjeli su prisiliti Šveđane na pogreške, te su iz protunapada postupno smanjivali zaostatak do 27-25 u 52. minuti.

Ipak, tada je Rocas dobio dvije minute kazne što su Šveđani znalački iskoristili za novo i konačno odvajanje na 32-27.

U prvih 20 minuta utakmice Šveđani su bili fantastični i zasluženo su pobijedili, iako smo u drugom dijelu bitno popravili igru, no sve je bilo prekasno, kazao je nakon poraza španjolski izbornik Valero Rivera.

- U drugom dijelu smo promijenili sustav obrane, došli smo vrlo blizu, a nakraju ostali u manjku od četiri pogotka. Švedska je imala sjajno prvo poluvrijeme i fantastičnog vratara, a mi smo bili jako loši u obrani. Ne, nismo izgubili jer u napadu nemamo ljevaka, pa postigli smo 30 pogodaka, ključ poraza je ipak naša loša obrana - kazao je Rivera, kojeg u srijedu očekuje sraz sa Hrvatskom.

- Cijela momčad se danas borila sjajno, pogotovo u prvom dijelu, koje je po mom sudu bilo upravo idealno i po ukusu svakog trenera. U drugom poluvremenu su Španjolci napravili pritisak u obrani i stoga razlika nakraju nije toliko velika.

- Odajem posebno priznanje svom vrataru Johanu Sjoestrandu, koji je obranio i nemoguće, a njegova ukupno 21 obrana nam je pomogla da igramo bez pritiska. Pohvalio bih Dalibora Dodera, koji je dao 11 zgoditaka, a još jučer je bio bolestan - kazao je švedski izbornik Olla Lindgren.

Švedska-Španjolska 34:30

Tijek susreta

(prvo poluvrijeme)

0:0 - Susret je počeo napadom Šveđana koji igraju u žutim, a Španjolci u bijelim dresovima.

3:2 - Početak susreta nije najbolje započeo za Španjolce, u gotovo pet minuta iskoristili su tek jedan napad, dok je Šveđanima to tri puta pošlo za rukom.

7:4 - Španjolci su konačno iskoristili jedan protunapad, a Kalmann po treći put svladava Sjostranda koji nakon toga nije uspješan ni u branjenju sedmeraca. Pogodak je postigao i Romero te Garcia iz sedmerca, ali Šveđani su zasad bolja momčad.

10:9 - Riverina momčad polako sustiže rezultat. Tri puta je zabijao Romero, jednom Garabaya, a za Šveđane, kako kažu, drugi Balić - Doder. Romero je i dalje nepogrešiv, Španjolci su na minus jedan.

12:9 - Lennartsson je sa sedam metara prvo gađao vratnicu, ali iz drugog pokušaja bio je precizniji. Karlsson je požutio, a Andersson topovskim udarcem odveo Šveđane na plus tri. Sedmerac za Španjolce obranila je stativa.

15:11 - Doder i Romero ponovno se upisuju u listu strijelaca. Španjolcu je to šesti pogodak iz osam pokušaja. Rivera ga je odlično iskoristio u napadu, ali u izvođenju sedmerca uspješniji je bio Sjostrand. Španjolci igraju s igračem manje, a Larholm odvodi Šveđane na plus četiri.

17:13 - Skandinavci i dalje dominiraju s discipliniranom obranom 6-0. Pirinejci su kompletni, ali fantastični Doder zabija svoj četvrti pogodak. Rocas i Moros smanjuju na minus četiri što je iznenađujuća razlika za protivnike koji se smatraju ravnopravnima. 19:13 - Dalibor Doder i dalje je enigma za španjolsku obranu jednako kao što im je to i Sjostrandova mreža. Rivera će u svlačionici morati pronaći način da malo razbudi momčad jer ovaj rezultat ne doliči njihovoj reputaciji. Šveđani se bez pretjeranog truda gotovo stalno drže na plus pet.

(drugo poluvrijeme)

21:17 - Španjolski napad realizirao je Garcia dva puta, a Andersson pogađa za Šveđane. Sjonstrand definitivno ima svoj dan i skida zicer. Romero ga je ipak svladao.

24:17 - Hercegovac u dresu Švedske, Dalibor Doder, i dalje pronalazi sve moguće rupe u španjolskoj obrani te zabija još dva gola za ukupno devet. Garcia ponovno zabija za Španjolce. Dobru će statistiku imati i Sjonstrand koji brani apsolutno sve. Kallman vodi Šveđane na plus sedam.

25:20 - Romero je jednim golom ublažio španjolsku sramotu, ali Larholm je siguran s druge strane. Sjonstrand je večeras upisao i šesnaestu obranu, Španjolci ga nikako ne mogu savladat. Za informaciju, njihov ponajbolji igrač Enetrerrios nije niti jednom uspio zabiti. Romero i Garabaya ponovno su strijelci, kao i Larholm s devet metara.

30:27 - Iako su ih Romero i Ruesga na trenutak doveli na samo minus jedan, Šveđani su se na krilima Dodera i fenomenalnog vratara ponovno odmaknuli na plus četiri.

34:30 - Zabijaju Larholm i Ugalde, a Doder koristi i posljednji švedski napad za konačnih 34:30.

Španjolska: Hombrados, Ruesga, Canellas, Entrrerios, Entrrerios, Garabaya, Rocas

Švedska: Sjonstrand, Doder, Arrhenius, Kallman, Andersson, Jacobsen, Larholm

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije