Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Mornar

Svaka čast Oli, ali Srna je bio najbolji cijele godine

\'Shakhtar Donetsk\'s Darijo Srna (L) challenges Partizan\'s Sasa Llic during their Champions League Group H soccer match at Donbass Arena stadium in Donetsk September 15, 2010.    REUTERS/Gleb Garani
Reuters
27.12.2010.
u 08:02

- Olić je bio zvijezda Lige prvaka. Njegovim golovima Bayern se domogao finala. Eksplodirao je Lakić, pokazao da je klasni napadač - hvali Mornar

Cijeli je u filmu velikog spektakla što će se u utorak održati u Spaladium areni. Ivica Mornar glavni je organizator turnira Četiri kafića, koji doživljava svoje deveto izdanje.

- Vjerujem da će dvorana biti puna, a to znači desetak tisuća gledatelja. Odnosno, nadam se da ćemo nadmašiti lanjski posjet od deset tisuća gledatelja – govori Mornar koji u Split dovodi velika nogometna imena poput Džeke, Ibričića, Prše, Stanića, Spahića, Zahoviča, Križanca... Teško je i nabrojiti sve nogometne velikane koji na Mornarov poziv dolaze u Split, ali valjda izdvojiti slavnog omalenog Portugalca Ruija Barrosa.

- Velik je to posao, ali već smo ovih godina izgradili dobar status, tako da se igrači rado odazivaju. Kad je riječ o humanitarnom projektu kakav je ovaj turnir, onda su svi na raspolaganju – kaže Mornar.

A na turniru će se naći pola reprezentacije Hrvatske. Runje, Srna, Rakitić, Vukojević, Lakić su tu, Šimunić je nešto ozlijeđen, Pranjić ima obiteljske obveze, Englezi igraju ligu...

Mornar je za igrača godine odredio Darija Srnu.

- Možda je Olićev finale Lige prvaka značajniji uspjeh, ali Srna je cijelu godinu odigrao u kontinuitetu. Igrao je jednu od najboljih sezona u karijeri. Sa Šahtarom je osvojio sve što se moglo, a godinu je zaključio s ulaskom u osminu finala Lige prvaka. Uostalom, proglašen je i za najboljeg igrača Ukrajine, a to je veliko priznanje. Dobro, Darijo u Ukrajini više nije stranac, on je tamo kao kod kuće, ali svejedno, treba zaslužiti da te proglase najboljim – rekao je Mornar i istaknuo Srnin doprinos u nastupima reprezentacije koja je godinu zaključila bez poraza.

Odmah iza Srne je Ivica Olić, Bayernov napadač koji se oporavlja od ozljede.

- Ola je obilježio prvih pola godine, bio je zvijezda Lige prvaka. Njegovim golovima Bayern se domogao finala. Veliki borac, dokazao se na velikoj sceni, što je veliko priznanje za hrvatski nogomet – kaže Mornar. Luku Modrića svrstao je odmah iza Srne i Olića, a slijedi Srđan Lakić.

- Eksplodirao je Lakić, pokazao da je klasni napadač – objašnjava Mornar, na popisu kojega su još Petrić, Šimunić, Pranjić, Rakitić, Kranjčar i Ćorluka.

Komentara 1

Avatar dinameze
dinameze
15:32 27.12.2010.

objektivno do bola jer mislim tko može porediti ligu prvaka sa ukrajinskim prvenstvom ili bundesligu ma hajte molim vas.nešto slično kao i u izboru za sportaše godine u dalmaciji.hajduk proglašen sportskom ekipom godine.puno više vrijedi ŠIBENIKovo finale kupa i četvrto mjesto nego hajdukov kup(uz pomoć suca-o tome ne pišete)i izvrsno drugo mjesto-špacine riječi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije