Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BICIKLIZAM

Susjedi slave olimpijsko zlato Primoža Rogliča!

Tour de France
TIM DE WAELE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
28.07.2021.
u 10:48

Roglič je do prvog mjesta stigao s vremenom 55:04.19. Srebro je u muškoj konkureniji osvojio Nizozemac Tom Dumoulin sa zaostatkom od 1:01.39 za pobjednikom, dok je Australcu Rohanu Dennisu, čiji je zaostatak za Rogličem 1:03.90, pripala bronca.

Nizozemka Annemeik van Vleuten i Slovenac Primož Roglič olimpijski su pobjednici u utrci na kronometar koju su biciklistice i biciklisti vozili u srijedu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Van Vleuten je do svog prvog olimpijskog zlata stigla u 38. godini s vremenom 30:13,49 minuta i velikom prednošću od 56,47 sekundi ispred drugoplasirane Švicarke Marlen Reusser. Treća je još jedna Nizozemka Anna van der Breggen, aktualna svjetska prvakinja, sa zaostatkom od 1:01.63.

Za Van Vleuten, trosutruku svjetsku prvakinju, ovo je druga medalja na ovim Igrama nakon što je u subotu u cestovnoj utrci osvojila srebro. 

Roglič je do prvog mjesta stigao s vremenom 55:04.19. Srebro je u muškoj konkureniji osvojio Nizozemac Tom Dumoulin sa zaostatkom od 1:01.39 za pobjednikom, dok je Australcu Rohanu Dennisu, čiji je zaostatak za Rogličem 1:03.90, pripala bronca. 

>> Pijavica se pojavila na terenu i dignula suca u zrak

Komentara 4

Avatar majkuvam
majkuvam
14:52 28.07.2021.

Bio je na Touru u top formi.Da se nije teško ozlijedio,vjerojatno bi ga ove godine i osvojio.Imao bi u Vingegaardu fantastičnog pomoćnika u brdima.U najmanju ruku bilo bi posve neizvjesno u duelu sa Pogačarom.Po meni je biciklizam na kronometru stvarno jedan od najboljih sportova.

VI
vidum
12:10 28.07.2021.

Bravo Primož! Kad je već "pobjegao" lanjski tour, a vjerojatnost za osvajanje sve je manja, onda je olimpijsko zlato primjerena naknada.

GE
Germanicus
16:26 28.07.2021.

Samo teski naivci vjeruju da su Slovenci samo kroz trening i trud postigli uspjehe u biciklizmu. Ja kao bivsi amaterski vozac i clan Bavarske ekipe u cestovnom cetvercu tvrdim da je tu na djeluvrlo sofisticarana manipulacija na bicikama.Vrijeme ce svojee pokazati kao kod niz prethodnika ala Armstrong ili Ullrich svi oni su varali pa tako i ovi Slovenci. U kkonacnici imma jedan Slovenac koji izradjuje bicikle za profesionalce i za njega se tvrdii da ima svoje prste u tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije