Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvršni odbor HNS-a

Stigle promjene: Novi disciplinski sudac, a HNL je promijenio ime

Šuker
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
05.07.2017.
u 20:35

Budući da je svim tijelima natjecanja istekao mandat na kraju prošle natjecateljske godine, Izvršni odbor je za sljedeće prvenstvo imenovao novo vodstvo natjecanja

Izvršni odbor HNS održao je 28. sjednicu, a dnevni red uglavnom se odnosio na natjecanje u sljedećoj sezoni. Usvojeno je izvješće o natjecanjima u natjecateljskoj godini 2016./17. te izvješće nakon okončanog postupka licenciranja klubova za godinu 2017./18, piše HNS.

Izmjenama Odluke o sustavu stalnih natjecanja utvrđeno je da će Druga HNL od natjecateljske godine 2018./19. brojati 16 klubova.

Usvojene su Propozicije natjecanja Prve i Druge HNL i Hrvatskog nogometnog kupa te liste sudaca i delegata. Od predstojećeg prvenstva Prva HNL nosi naziv Hrvatski telekom Prva liga.

Budući da je svim tijelima natjecanja istekao mandat na kraju prošle natjecateljske godine, Izvršni odbor je za sljedeće prvenstvo imenovao novo vodstvo natjecanja.

U Hrvatski Telekom Prvoj ligi povjerenik za natjecanje je Josip Brezni, povjerenik za suđenje Igor Pristovnik, disciplinski sudac Darko Kolesarić, povjerenik za određivanje kontrolora suđenja Ante Kulušić, a povjerenik za sigurnost je Miroslav Marković.

U Drugoj HNL povjerenik za natjecanje je Ivica Šparavec, povjerenik za suđenje Mladen Lončar, disciplinski sudac Darko Kolesarić, povjerenik za određivanje kontrolora suđenja Ante Kulušić i povjerenik za sigurnost Miroslav Marković.

Potvrđena su imenovanja Roberta Jarnija i Petra Krpana za izbornike U-19 odnosno U-17 reprezentacije.

Dosadašnji predsjednik Disciplinske komisije Nikša Stolić novi profesionalni izazov imat će na Međunarodnom sudu u Strasbourgu te se zahvalio na funkciji u HNS-u. Za predsjednika Disciplinske komisije imenovan je Damir Katić, odvjetnik iz Zagreba. Davor Blašković i Stipe Cvitanović na vlastiti su zahtjev razriješeni dužnosti predsjednika odnosno člana Komisije za žalbe. Za predsjednika Komisije za žalbe imenovan je sudac Visokog prekršajnog suda Mladen Genc. Umjesto Darka Kolesarića za predsjednika Komisije za ženski nogomet imenovan je Bojan Bodrožić.

Izvršni odbor donio je odluku o nadležnosti Komisije za profesionalni nogomet, a u Komisiju su imenovani predsjednik Vladimir Čohar te članovi Igor Galić, Tomislav Svetina i Zvonimir Šimunović.

Komentara 4

LA
like_a_boss
21:57 05.07.2017.

Sve odreda potplaćeni suci i mafijaški odvjetnici...

LA
lakočemo
23:24 05.07.2017.

ovi rasprodaše sve što se da rasprodati

BA
babaruza
21:41 05.07.2017.

Dalmati ne daj te se zajebavati Ovaj se smije ko ona stvar na mjesec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije