Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrali zajedno

Hrvatska i crnogorska legenda zajedno slave: To je bio važan dio naše povijesti

Davor Šuker
Foto: Siniša Hančić/PIXSELL
1/5
05.03.2020.
u 18:22

Vjerovao sam da ćemo pobijediti i da će Predrag biti ključan igrač. Sviđalo nam se što nismo favoriti. Imali smo veliku momčad, bili smo složni i na kraju smo ostvarili nešto veliko - istaknuo je Davor Šuker

Davor Šuker i Predrag Mijatović igrali su u madridskom Realu zajedno tri godine. Uskoro će navršiti 22 godine od finala Lige prvaka koji se igrao u Amsterdamu.

U glavnom gradu Nizozemske je 20. svibnja 1998. godine kraljevski klub pobijedio Juventus s 1:0, a strijelac je u 67. minuti bio Mijatović.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Davor Šuker
1/17

Šuker je u igru ušao u 89. minuti. U utorak se u Amsterdamu održao ždrijeb Lige nacija, a to je bila prilika da se Šuker i Mijatović ponovno sretnu.

Njihov susret zabilježila je i španjolska Marca, te su se prisjetili događaja s finalne utakmice.

- Nema ništa bolje nego ponovno biti u Amsterdamu, piti kavu i pričati o tom finalu - kazao je Šuker i nastavio:

- Bilo je nevjerojatno. Nitko nam nije davao šansu, a znate što se dogodilo. Ne mogu vjerovati da su već prošle 22 godine, kao da je bilo jučer. Kada ste u ovom gradu toga se uvijek sjetite.

Hrvatska legenda ističe kako su mnogi vjerovali kako će naslov osvojiti Juventus.

- Takve pobjede, kada nitko ne vjeruje u vas, su najslađe pobjede. Pokazali smo im da smo mi - Real Madrid - dodao je Davor Šuker.
Crnogorac je zabio jedini gol na utakmici i donio Madriđanima europski naslov nakon 32 godine.

- Kada sam zabio gol. nisam imao pojma koliko će to značiti Realu. Sada se vidi koliko je to važan dio povijesti - rekao je Mijatović.
Šuker je u igru ušao u završnici utakmice i imao je vremena razmišljati.

- Vjerovao sam da ćemo pobijediti i da će Predrag biti ključan igrač. Sviđalo nam se što nismo favoriti. Imali smo veliku momčad, bili smo složni i na kraju smo ostvarili nešto veliko - istaknuo je Davor Šuker i zaključio:

- Mijatović je zabio gol, ali osjećaj je bio kao da je volja cijele momčadi ugurala loptu u mrežu.

>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Komentara 2

MI
mickxyz
18:42 05.03.2020.

Opet o bratstvu jedinstvu...pa dokle to tako? 😉

DI
diazrm
21:15 05.03.2020.

Dosadili ste se više s tim mijatovićem i tim golom na sreću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije