Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE TU LUD?

Sudac skratio utakmicu za čak 43 minute! Njegovo objašnjenje postalo je hit

Zagreb: Liga prvaka, 1. utakmica doigravanja, GNK Dinamo - NK Maribor
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
26.04.2022.
u 13:08

– Nikad nisam bio u sličnoj situaciji, niti sam znao da ćemo moji kolege i ja biti jedini krivci, ali i jedini snositi posljedice za ovo

Nesvakidašnja, komična i u jednu ruku zabrinjavajuća situacija dogodila se u Srbiji, na utakmici niželigaša, klubova Banja 1957 i Mladi rudar 1954, jer sudac Luka Nikolić odlučio ju je skratiti za čak 43 minute.

Razlog je ono što čini cijelu priču komičnom, ali i zabrinjavajućom. U konačnici, kad se za sve doznalo, susret je poništen, što znači da pobjeda Mladog rudara od 1:0 ipak nije registrirana. I to je jedino pravilno što se moglo odlučiti.

– Bio sam glavni sudac te utakmice i ona je odigrana u prijateljskom duhu, domaćini su igrali bez žara i želje za pobjedom. Igrači i predstavnici s obje strane inzistirali su na tome da utakmica što prije završi jer su se dogovorili tko će pobijediti i zato su htjeli što prije na ručak. A on je bio organiziran i za suce, no nismo željeli ići. Ali, nakon konzultacija s delegatom, dogovorili smo skratiti prvo poluvrijeme za 20, a drugo 23 minute. Nitko od prisutnih nije imao primjedbe na to – rekao je Nikolić.

Pomoćni nogometni sudac 10.02.2019. , SRC Zapresic, Zapresic – Linijski nogometni sudac. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Kasnije se ispričao jer je postao svjestan posljedica s kojima se mora suočiti, prvenstveno zato što pravila ne dopuštaju ništa slično. Uz to, priznao je da su igrači namjestili utakmicu i da je on to kao sudac znao. Zajedno s delegatom.

– Svjestan sam naivnosti i lakomislenosti, iskreno se kajem. Nikad nisam bio u sličnoj situaciji, niti sam znao da ćemo moji kolege i ja biti jedini krivci, ali i jedini snositi posljedice za ovo – pravdao se Nikolić nakon što je sve stiglo u javnost.

>>> Kad sudac prolupa, pogledajte zbog čega je pokazao na bijelu točku

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar FalusBonus
FalusBonus
17:48 26.04.2022.

ajde bre, prasići se lade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije