Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENCI PRIZNALI

Strahote iz Egipta: Igrači su vrištali od bolova, pali u nesvijest u svojoj bljuvotini

2021 IHF Handball World Championship - Main Round Group 4 - Slovenia v Egypt
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
25.01.2021.
u 16:39

Pa, to nije bio 'virus'. Rukometaši su vrištali od bolova, povraćali i jurišali u toalete kao da im je život u pitanju. Tijekom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić

Koronavirus je pao u drugi plan na rukometnom svjetskom prvenstvu. Naime, glavnu dramu ondje radi crijevna viroza koja muči velik broj reprezentacija. Slovenci, Švedi, Danci, naši Hrvati... Nitko nije ostao imun. 

POGLEDAJTE VIDEO: Červar pred Dansku

Neki su optužili vodu koja je drugačija od europske i napada crijeva, neki posluživnje hrane, neki nešto treće. Samo jedno je jasno - nešto jako ne valja, a da ne ispadne da je to samo sitnica i izlika, Slovenci su nakon ispadanja  s prvenstva dali jako slikovit opis simptoma. 

Čak 12 Slovenaca se otrovalo hranom 24 sata prije dvoboja s domaćinima i poraza nakon kojeg su ispali s natjecanja. Slovenski je savez napao organizatore i u službenom prioćenju iznio detalje.

- Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo tražili izgovore. Kao i uvijek, preuzimamo odgovornost za svaki projekt. Sigurno smo mogli i nešto drugačije, čak i bolje, ali ovog puta – stvarno objektivno i preko noći – prije naše ključne utakmice protiv Egipta, našli smo se u situaciji u kojoj nikada ranije nismo bili.

Mogli bismo zapisati šta nam se sve dogodilo – ne svojom krivicom – tijekom ionako kratkih priprema, ali ovaj dio bi i dalje spadao u područje našeg obećanja. Stoga stvarno ne možemo propustiti događaje uoči, noći i dana odlučujućeg meča protiv domaćina za ovaj nivo natjecanja nedostojno loše organiziranog prvenstva. U stvari, imali smo ogromnu količinu zdravstvenih problema posljednje noći i na dan utakmice.

Čak 12 Igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata prije naše zadnje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio 'virus'. Rukometaši su vrištali od bolova, povraćali i jurišali u toalete kao da im je život u pitanju. Tijekom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bola u (u svojoj bljuvotini) i prevezen je nazad u hotel. Čak devet igrača, uprkos lošem osjećaju, odlučilo je igrati. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svijetu -  stoji u priopćenju Slovenaca, a prenosi ga Balkanhandball.

Ova bolest popularno se naziva The Cairo Quickstep, probavne smetnje koje zahvaćaju turiste u posjetu Egiptu, a tako ga nazivaju i Danci u svojim izvještajima u kojima su se požalili i da je bolest zahvatila njihovu zvijezdu  - Mikkela Hansena. Jedan od naziva za taj fenomen jest i Faraonova osveta.

Ključne riječi

Komentara 27

GE
geler203
17:54 25.01.2021.

Citirat ću jednog komentatora sa prošlog članka: mora pobijediti neka Afrička reprezentacija, Egipat ili Francuska.

SN
Snowman
17:15 25.01.2021.

To smrdi a nitko nece ili se ne usudi izraziti sumnju.

DU
Deleted user
18:03 25.01.2021.

Izgleda da ne vode samo naš rukomet diletanti, jer je priča ista za mnoge druge europske reprezentacije. Kao da se danas prvi puta čuje kako voda i namirnice nisu za korištenje bez provjere. Voda iz boca ( koje se nose sa sobom) i hrana dobro prokuhana (kuhaju vlastiti kuhari), tako to rade ozbiljni ljudi i ozbiljne momčadi u okruženju kao što je Egipat. To za vodu uostalom piše u svakom malo boljem turističkom vodiču. Izgleda da im je svima COVID uništio pamet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije