Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI KRAK AFERE

Što se događa? Ne prestaju curiti snimke iz VAR-soba, isplivao i detalj s Maksimira, čujte što govore suci

Screenshot: Facebook
28.02.2024.
u 20:21

Nastavi li se ovako, imat ćemo i po nekoliko objava spornih situacija iz čitave sezone hrvatske nogometne lige

Afera s curenjem snimki iz VAR-soba unutar Hrvatske nogometne lige upravo je poprimila novi, još jači oblik. Nakon što je javnost proteklih dana bila zabavljana snimkama iz Varaždina gdje je minulog vikenda gostovao Hajduk, današnji dan donio je još dvije utakmice koje su završile pod lupom u eteru.

Prvo je puštena snimka s utakmice Dinamo - Rijeka, kada VAR mijenja odluku pa žuti karton za domaćeg vratara Nevistića preinačuje u odluku "igraj dalje", nema prekršaja za Rijeku. A onda je na jednoj Facebook-stranici, onoj istoj koja je objavljivala i preostale snimke isplivao još jedan detalj s Maksimira.

Radi se o utakmici Dinamo - Lokomotiva koja je odigrana koncem listopada, u 13. kolu. Rezultat dvoboja glasio je 2:1 za Dinamo, iako je Lokomotiva rano povela i vodila sve do sudačke nadoknade kada domaći zabijaju dva gola za preokret. Lokomotiva je u jednom trenutku imala i izglednu priliku za 0:2, kada je Kevin Theophile-Catherine naskočio na gostujućeg napadača Indrita Tucija. Činilo se da je francuski stoper srušio Tucija, a nakon pregleda iz VAR-sobe ustanovljeno je da nema elemenata za kazneni udarac za Lokomotivu.

1/11

Akteri su, što se sudaca tiče bili slični kao i na dvoboju Varaždin - Hajduk. Glavni sudac bio je Fran Jović, a glavni VAR sudac pak Ante Čuljak uz pomoćnika mu Bojana Zobenicu. Nije posve jasno na snimci što točno govori koji od sudaca, bilo s terena ili iz VAR-sobe, ali zadnja rečenica pomalo je sporna.

Jedan od sudaca u VAR-sobi je rekao: "A da ga je i sudio... šta ćeš", dok drugi dodaje: "Ma ništa."

Nakon toga dan je znak sucu Joviću na terenu da nastavi utakmicu bez dosuđenog jedanaesterca.

SNIMKU POGLEDAJTE OVDJE

Ključne riječi

Komentara 37

GR
Greben
20:45 28.02.2024.

Nekomu je u interesu stvoriti razdor, nepovjerenje… pred izbore, pred zavrsetak HNL, EP, Lige nacija…

HI
Hrvat iz Prigorja
22:03 28.02.2024.

Kako ne curi snimke gdje su drugi klubovi oštečeni u utaknici sa Hajdukom

BA
bacenheider
20:50 28.02.2024.

Kad jedini klub koji kmeci prestane kmecati bit ce bolje.U Varadinu su 40 minuta imali igraca vise i igraju nerjeseno i jos se zale.Suci ne sude da oni pobijede,suci su tu da sude,a da i oni grijese,grijese i ne samoo na jednu stranu.Svi kriticari trebaju se javit i polozit ispite za nogometnog suca i onda ce vidjeti kako je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije